Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

Τουριστική προβολή: Θάσος – Σαμοθράκη 1-0

Στο επίκεντρο του Δήμου Θάσου βρίσκεται η σταδιακή επανεκκίνηση του τουρισμού στο νησί.

Ήδη στον σχεδιασμό βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η μεγάλη καμπάνια προβολής στο εξωτερικό που πραγματοποιούν από κοινού ο Δήμος Θάσου και ο Οργανισμός Τουρισμού Θάσου, με τίτλο «You wish, we fulfill».

Ήδη «τρέχουν» από τον Μάρτιο οι διαδικτυακές διαφημίσεις στις 6 χώρες-στόχους του εξωτερικού και συγκεκριμένα σε Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία, Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία και Πολωνία.

Επιπλέον, έχει αρχίσει και μια καμπάνια εντός Ελλάδας που στοχεύει στην ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού.

Μεταξύ άλλων έχει προγραμματιστεί η διαφημιστική προβολή της Θάσου μέσα από έντυπα αλλά και τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλήνιας εμβέλειας.

Θα μπορούσαν τα παραπάνω να γίνουν και στην Σαμοθράκη έτσι ώστε να προσελκύσει το νησί περισσότερους τουρίστες; Η απάντηση είναι φυσικά θετική. Γιατί αυτό δεν συμβαίνει; Αυτή είναι μία άλλη ερώτηση που ταλανίζει πολλά χρόνια το νησί του Έβρου.

Η Σαμοθράκη, ένα από τα νησιά της Ελλάδας με τα πιο όμορφα φυσικά τοπία, με άφθονο πράσινο, καλό φαγητό και πολλά άλλα πλεονεκτήματα, δεν έχει την τουριστική προβολή που της αξίζει.

«Συν Αθηνά και χείρα κίνει», έλεγαν οι αρχαίοι και είχαν απόλυτο δίκιο. Δεν μπορούν να γίνουν όλα από μόνα τους. Δεν φτάνει απλά να έχεις μία εξαιρετική πρώτη ύλη. Πρέπει να ξέρεις πως να την διαχειριστείς, με τι να τη συνδυάσεις και πως να την προβάλεις.

Η Σαμοθράκη είναι ένα νησί που αξίζει να επισκεφθεί κάποιος τουλάχιστον μία φορά στην ζωή του. Για να το κάνει όμως αυτό, θα πρέπει και να γνωρίζει πράγματα για αυτήν…

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email