Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Τουρκία: «Καλά νέα» υποσχέθηκε ενόψει της επίσκεψής του στα Κατεχόμενα ο Ερντογάν

«Καλά νέα» προς τους Τουρκοκύπριους υποσχέθηκε ενόψει της επίσκεψής του στα Κατεχόμενα ο Ταγίπ Ερντογάν σε δηλώσεις του μετά την προσευχή της Παρασκευής.

Έχουμε τελετές όπως κάθε χρόνο

Ο Τούρκος πρόεδρος ενόψει της επίσκεψής του τη Δευτέρα στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου για τους «εορτασμούς» για την εισβολή του Αττίλα, ανέφερε ότι θα ανακοινώσει καλά νέα από τη λεγόμενη βουλή του ψευδοκράτους και υποστήριξε ότι θα στείλει μήνυμα ειρήνης!

«Την πρώτη μέρα θα προσφωνήσουμε τους βουλευτές στο κοινοβούλιο της «ΤΔΒΚ»», είπε αναφερόμενος στα Κατεχόμενα και προσέθεσε ότι «τα καλά νέα της «ΤΔΒΚ» θέλω να τα δώσω στο κοινοβούλιο της «ΤΔΒΚ». Κάνουμε ένα ωραίο βήμα».

Για την Τρίτη στις 20 Ιουλίου ανήμερα της εισβολής ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι «έχουμε τελετές στη βόρεια Κύπρο όπως κάνουμε κάθε χρόνο. Θα πραγματοποιήσουμε τις τελετές μας με ευρεία αντιπροσωπεία και το βράδυ θα επιστρέψουμε στην πατρίδα».

Ο Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε δε ότι «οι φετινές μας τελετές θα αποτελέσουν μήνυμα ειρήνης με τον καλύτερο τρόπο τόσο για το νησί όσο και για ολόκληρο τον κόσμο. Θα έχουμε διμερείς επαφές, θα υπάρξουν επαφές μεταξύ των αντιπροσωπειών μας».

Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email