Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

Τουρκικά ΜΜΕ: “Η Ελληνική Ακτοφυλακή εμπλέκεται σε κακομεταχείριση 3 νεκρών μεταναστών” – Διάψευση από το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής

λιμενικο σκαφος

Με αφορμή τα σχετικά δημοσιεύματα από μέρος του Τουρκικού Τύπου που κάνουν αναφορά για εμπλοκή της Ελληνικής Ακτοφυλακής σε κακομεταχείριση μεταναστών που περισυνελέγησαν νεκροί από τις Τουρκικές αρχές εντός τουρκικών χωρικών υδάτων πλησίον της Σμύρνης, το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής προχώρησε στην παρακάτω ανακοίνωση διαψεύδοντας όσα αναφέρονται σε αυτά.

Δείτε την ανακοίνωση:

Το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διαψεύδει κατηγορηματικά, την ανακοίνωση της Τουρκικής Ακτοφυλακής που αναπαράγεται καταρχήν σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης και αναφέρεται σε φερόμενη εμπλοκή της Ελληνικής Ακτοφυλακής σε κακομεταχείριση μεταναστών που περισυνελέγησαν νεκροί εντός τουρκικών χωρικών υδάτων πλησίον της Σμύρνης. 

Oι εν λόγω ισχυρισμοί είναι παντελώς ανυπόστατοι. Είναι fake news που εντάσσονται στη συνεχή προσπάθεια της τουρκικής πλευράς να σπιλώσει την εικόνα της χώρας με εκστρατεία παραπληροφόρησης και προώθηση ψευδών ειδήσεων. 

Το focustonevro.gr αναζήτησε και εντόπισε τα εν λόγο δημοσιεύματα και τα οποία μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email