Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Τουρκικά drones στα κατεχόμενα δύο ημέρες πριν από την επέτειο της εισβολής

Η Τουρκία δεν ενισχύει απλώς, αλλά εδραιώνει την πολεμική αεροπορική παρουσία της στα κατεχόμενα, με την έλευση αλλά και μόνιμη εγκατάσταση Drones στην παράνομη βάση του Λευκονοίκου.

Από τα λόγια στις πράξεις φαίνεται πως θα περάσει παραμονές της μαύρης επετείου της τουρκικής εισβολής, η Άγκυρα, για δημιουργία αεροπορικής βάσης στάθμευσης μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ, την Κυριακή 18 Ιουλίου, δύο μέρες πριν από την επέτειο της εισβολής και την παράνομη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στα κατεχόμενα,  η εξαγγελία Ερντογάν θα επιβεβαιωθεί, καθώς αναμένεται να προσγειωθούν στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου περί των 15 με 20 drones και από εκεί να μεταφερθούν για μόνιμη εγκατάσταση στην παράνομη βάση στο Λευκόνοικο.

Τα περισσότερα από αυτά θα είναι τα κλασικά, δηλαδή αυτά που καθοδηγούνται εξ αποστάσεως, όπως το Bayraktar TB2, μοντέλο το οποίο ως γνωστό εξέλιξε ο Ταγίπ Ερντογάν για λογαριασμό της εταιρείας Baykar, της οποίας διευθυντικό στέλεχος είναι ο γαμπρός του Σελτζούκ Μπαιρακτάρ.

Επίσης θα έρθουν στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου και ορισμένα άλλα drones που είναι αυτόνομα, χρησιμοποιούν αλγόριθμους και μπορούν να επιλέξουν και κλειδώσουν τους στόχους που θέλουν να πλήξουν.

Ο κατοχικός ηγέτης ανέφερε ότι όσο οι Ε/Κ συνεχίζουν να εξοπλίζονται  πρέπει να ληφθούν κάποια στρατιωτικά μέτρα, όπως είναι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Πληροφορίες, οι οποίες φέρεται να έχουν θέσει σε πλήρη κινητοποίηση το Ισραήλ, το οποίο βλέπει ραγδαία εξάπλωση της Τουρκίας, με σκοπό τον έλεγχο ολόκληρης της Ανατολικής Μεσογείου.

Το Ισραήλ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες διαθέτει τεχνολογία αντίδρασης με υπερσύγχρονο σύστημα κατάρριψης drones με Leiser.

Πρόκειται μάλιστα για τη μοναδική χώρα στον κόσμο που μπορεί να κάνει χρήση λέιζερ σε αεροσκάφος για αναχαίτηση στόχων σε επιχειρησιακή προσομοίωση.
Το θέμα της έλευσης των Τουρκικών Drones συζητήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ του Προέδρου Αναστασιάδη και του τέως πρωθυπουργού του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου κατά την επίσκεψη του Προέδρου στο Τελ Αβίβ τον περασμένο Φεβρουάριο.

Πηγή:skai.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη