Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος πέταξε πάνω από την Ορεστιάδα

Τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος Bayraktar TB2 πέταξε την Μεγάλη Παρασκευή πάνω από την Ορεστιάδα. Από τις πληροφορίες που υπάρχουν στο διαδίκτυο με την καταγραφή της πορείας του μη επανδρωμένου αεροσκάφους, δεν φαίνεται εάν ήταν οπλισμένο η όχι.

Πάντως είναι γεγονός ότι ο τουρκικός στρατός διαθέτει μεγάλους αριθμούς αυτού του αεροσκάφους και μάλιστα τα χρησιμοποιεί για περιπολίες στο Αιγαίο αλλά από πέρυσι στον Έβρο.

Δείτε την πτήση του τουρκικού Bayraktar TB2 το οποίο εμφανώς πέταξε προκλητικά πάνω από την Ορεστιάδα, μια ημέρα μάλιστα που είναι από τις μεγαλύτερες θρησκευτικές εορτές, την Μεγάλη Παρασκευή 2021.

Σύμφωνα με το amynagr.blogspot.com, το UAV Bayraktar TB2 είναι ένα κατηγορίας MALE μη επανδρωμένο όχημα, με μέγιστη ακτίνα δράσης τα 150 χλμ μακρυά από τη βάση του, ωφέλιμο φορτίο 55-145 κιλών, μέγιστο επιχειρησιακό ύψος τα 22.000 πόδια, και μέγιστη ταχύτητα 135 κόμβους. Επίσης μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 4 πυρομαχικά κατηγορίας MAM-L.

Διαθέτει αισθητήρα πολλαπλού φάσματος (multi-spectral), τον Αμερικάνικο Wescam CMX-15D.
Πρόκειται για αισθητήρα που συνδυάζει ηλεκτροοπτική κάμερα ημέρας 2ης γενιάς, υπέρυθρη κάμερα 6ης γενιάς, αποστασιόμετρο laser 20χλμ, καθώς και καταδείκτη laser τόσο για τα όπλα που φέρει, όσο και για όπλα από άλλους φορείς (π.χ. αεροσκάφη). Είναι ένας σύγχρονος αισθητήρας, με δυνατότητα 4x zoom, και fusion των στοιχείων των υπο-αισθητήρων του.

Πηγή: armyvoice.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη