Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Τουρνουά γυναικείου βόλεϊ έπεσε θύμα μικροπολιτικής αντίληψης – Έκθετος ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού

Το σωματείο βόλεϊ Αμαζόνες Μαΐστρου κατέθεσε πριν λίγες μέρες πρόταση προς τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη και τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Θεόδωρο Βουρδόλη (τυγχάνει πρώην Πρόεδρος του Φοίνικα) για την διοργάνωση ενός τουρνουά βόλεϊ γυναικών με την συμμετοχή των 3 ομάδων της πόλης (Νίκη, Αμαζόνες, Φοίνικας) και μιας ακόμη ομάδας από την Θεσσαλονίκη (Πρωταθλητές Πεύκων) το διήμερο 17-18 Οκτωβρίου 2020. Το τουρνουά θα είχε την ονομασία «ο Φάρος του Βόλεϊ» και στόχος των εμπνευστών του θα ήταν η καθιέρωσή του αποσκοπώντας στην καλύτερη προετοιμασία των ομάδων πριν την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων της καθεμίας και φυσικά στην σύσφιξη σχέσεων μεταξύ αθλητριών και σωματείων γενικότερα.

Με απάντηση της η Αντιδημαρχία Αθλητισμού αρνήθηκε την πρόταση επικαλούμενη τη μη διαθεσιμότητα του Κλειστού Γυμναστηρίου «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» το εν λόγω διήμερο, καθώς είχαν ήδη προγραμματιστεί αγώνες μπάσκετ και βόλεϊ από άλλα σωματεία.

Αξίζει να σημειωθεί πως, μεταξύ των προγραμματισμένων αγώνων, ήταν δύο φιλικοί αγώνες ανάμεσα σε Φοίνικα Αλεξανδρούπολης και Πρωταθλητές Πεύκων, αγώνες που προφανώς είχαν κανονιστεί νωρίτερα, αλλά αποσιωπήθηκαν…Παρόλα αυτά, η Αντιδημαρχία δεν εξέτασε διόλου το ενδεχόμενο συμμετοχής των υπόλοιπων ομάδων και εντέλει διοργάνωσης του τουρνουά σε ένα άλλο κλειστό γήπεδο, όπως πχ των Φερών, της Μαΐστρου ή της Δραγάνας.

Το σίγουρο είναι πως από ένα διήμερο, το οποίο το γυναικείο βόλεϊ της Αλεξανδρούπολης θα έβγαινε πιο ενωμένο και με αγώνες στα πόδια των αθλητριών, τελικά αυτό βγήκε πιο διχασμένο και έρμαιο στενόμυαλων νοοτροπιών και συμπεριφορών που δεν προάγουν την ανάπτυξη και διάδοση του αθλήματος που έχει χαρίσει τόσες επιτυχίες στην περιοχή και στην χώρα. Για το ίδιο θέμα και, σύμφωνα με πληροφορίες του focustonevro.gr, έχει εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά του και η ομάδα της Νίκης Αλεξανδρούπολης. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα δύο σωματεία των Αμαζόνων και της Νίκης ετοιμάζουν κοινή επιστολή διαμαρτυρίας που θα παραδοθεί στον ίδιο τον δήμαρχο κάνοντας λόγο για μια κατάσταση που δεν δύναται να συνεχιστεί.

Δείτε την αλληλογραφία που αντάλλαξαν οι Αμαζόνες με τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού, καθώς και το πρόγραμμα των αγώνων για το διήμερο 17-18 Οκτωβρίου στο κλειστό γήπεδο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος».

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email