Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

Τους οκτώ αξιωματικούς και γκιουλενιστές ζητάει η Τουρκία

Του Βασίλη Σκουρή

Μπορεί το βασικό θέμα που συζητείται σε κάθε γύρο των πολιτικών διαβουλεύσεων Ελλάδας-Τουρκίας να είναι το προσφυγικό, ωστόσο η τουρκική αντιπροσωπεία με το «καλημέρα» θέτει το θέμα της επιστροφής των οκτώ πραξικοπηματιών αξιωματικών που κρατούνται στη χώρα μας από το 2016.

Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και σήμερα, οπότε μετά από ένα χρόνο θα πραγματοποιηθούν οι πολιτικές διαβουλεύσεις, με τον ΓΓ του υπουργείου Εξωτερικών, Θεμιστοκλή Δεμίρη, να ηγείται της ελληνικής πλευράς και τον υφυπουργό Εξωτερικών, Σεντάτ Ονάλ, να ηγείται της τουρκικής αντιπροσωπείας.

Αυτή τη φορά, μάλιστα, η Άγκυρα δεν θέτει απλά το αίτημα για επιστροφή των οκτώ πραξικοπηματιών αξιωματικών, αλλά ζητάει την παράδοση και πολλών άλλων «γκιουλενιστών», που βρίσκονται στην Ελλάδα. Η τουρκική πλευρά εκτιμά πως η χώρα μας διευκολύνει την έλευση προσώπων που η ίδια θεωρεί «γκιουλενιστές» στη χώρα μας για την προσφυγική οδό, υποστηρίζει μάλιστα πως -ειδικά επί προηγούμενης κυβέρνησης- πολλοί εξ αυτών διευκολύνονταν να διαφύγουν σε χώρες της Ε.Ε., όπως η Γερμανία και οι σκανδιναβικές χώρες.

Έτσι, στον νέο γύρο των πολιτικών διαβουλεύσεων σήμερα, Τετάρτη, στην Αθήνα, εκτός από το προσφυγικό, θα είναι και αυτό που η Άγκυρα αποτελεί «τρομοκρατία»…

Πηγή: ieidiseis.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email