Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Τούρκοι τουρίστες γιόκ μέχρι νεωτέρας

Χαρδαλιάς: «Κλειστή η Τουρκία μέχρι τις 15 Ιουλίου»

Είδηση που αφορά έμμεσα και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έδωσε από την Μυτιλήνη ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο τετραήμερης περιοδείας του στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, ενόψει του «ανοίγματος» των διεθνών πτήσεων την 1η Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, ο Υφυπουργός τόνισε ότι το άνοιγμα των πτήσεων από και προς την Τουρκία μετατίθεται για τις 15 Ιουλίου. Η απόφαση αυτή, όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά, λαμβάνεται αυστηρά και μόνο με επιδημιολογικά κριτήρια και τυχόν συνέχιση ή άρση των περιοριστικών μέτρων θα επανεξεταστεί λίγες μέρες πριν την 15 Ιουλίου.

Ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε πως στόχος είναι η Ελλάδα να αποτελέσει έναν ασφαλή προορισμό για τους ταξιδιώτες και για όλη την εγχώρια τουριστική βιομηχανία, ενώ ειδικά για τα νησιά ανέφερε χαρακτηριστικά πως «θα εγκατασταθούν μόνιμα κλιμάκια υγειονομικών στελεχών των ενόπλων δυνάμεων τους επόμενους τρεις μήνες, που θα έχουν την απόλυτη ευθύνη για τους ελέγχους που θα γίνονται. Κάθε μέρα πτήσεων θα γίνονται 60 στοχευμένοι έλεγχοι, με βάση συγκεκριμένα κριτήρια».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη