Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Τούρκος Πρόεδρος: Η Θράκη είναι αναπόσπαστο κομμάτι μας

«Η Τουρκία και το δηλώνω αυτό αφήνοντας στην άκρη τις υπόλοιπες σελίδες της ιστορίας της, ακόμη από τον πρώτο αιώνα των Οθωμανών είναι μια ευρωπαϊκή χώρα. Εδάφη πάνω στα οποία σήμερα βρίσκονται πολλές ευρωπαϊκές χώρες, μέχρι τις αρχές του περασμένου αιώνα, ήταν τμήματα της δικής μας πατρίδας. Και σήμερα πέρα και από τους ιστορικούς και κοινωνικούς δεσμούς μας, με την περιοχή της Θράκης αποτελούμε αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρώπης» 

Η δήλωση του Τούρκου Προέδρου έγινε κατά τον σχολιασμό του σχετικά με την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία. Όπως έγραψε λίγες ημέρες πριν το «V» , η Άγκυρα ετοιμάζει προβοκάτσια στην Θράκη με την οποία δεν έχει στόχο την Ελλάδα, αλλά τους Αμερικανούς ώστε να τους εκθέσει στο εσωτερικό της Τουρκίας, και να δημιουργήσει κλίμα έντασης και αμφισβητήσεις στους μουσουλμάνους της περιοχής.

Η προπαρασκευαστική προσπάθεια μέσα στα Τεμένη από τους πληρωμένους – με χρήματα του Τουρκικού ΥΠΕΞ- Ιμάμηδες με αφορμή την εκδήλωση για το Μνημείο των Εβραίων στην Ξάνθη κατέληξε σε αποτυχία.

ΠΗΓΗ: ViaDiplomacy.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email