Παρασκευή 17 Μαΐου 2024

Τούρκος ψαράς απειλεί Έλληνες Λιμενικούς στη Ζουράφα! «Έλα, αν σου βαστάει…»(video)

Φραστικό επεισόδιο με το ελληνικό Λιμενικό δημιούργησε ένας Τούρκος ψαράς γνωστός για την εριστικότητά του, ο οποίος συνηθίζει να προκαλεί και να καταγράφει σε βίντεο τα όσα λέει.

Ο Ίλκερ Ρέις έχοντας παραβιάσει ελληνικά χωρικά ύδατα βορειοανατολικά της βραχονησίδας Ζουράφα (ή στα ανοιχτά της Ίμβρου κατά άλλες… ερμηνείες) δέχθηκε τις προειδοποιήσεις του λιμενικού να αποχωρήσει.

Εκείνος όμως όχι μόνο δεν το έκανε, αλλά αντέδρασε λέγοντας ότι βρίσκεται σε διεθνή ύδατα και απείλησε τους Έλληνες Λιμενικούς λέγοντας ότι έρχεται η τουρκική ακτοφυλακή και πως… θα δουν τι θα πάθουν!

«Αυτά είναι ελληνικά χωρικά ύδατα», είπε το ελληνικό Λιμενικό, για να λάβει την εξής απάντηση από τον Τούρκο ψαρά: «Ποιος είσαι εσύ! Έλα, αν σου βαστάει. Καλέσαμε το λιμενικό και σε λίγο θα έρθουν και θα το βάλετε στα πόδια. Είστε προδότες. Έλα να επέμβεις. Τίποτα δεν μπορείς να κάνεις. Δεν φοβάμαι κανέναν, αυτά είναι διεθνή ύδατα. Μη μου λες τίποτα».

Ένας Έλληνας ακούγεται να λέει «θα βουλιάξω τη βάρκα σου», με τον Τούρκο να απαντά «τέτοιοι είστε» και λίγο αργότερα, το ελληνικό σκάφος αποχώρησε από την περιοχή.

«Αυτοί οι τύποι το κάνουν συνέχεια. Υπάρχει όριο 6 μιλίων. Αυτό το κάνουν συνέχεια. Δεν κάναμε ποτέ βήμα πίσω. Δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Αν ξεφύγουμε, η πρόκληση θα είναι δική τους. Μιλάνε έτσι και μετά το βουλώνουν. Ακόμη κι αν δεν ψαρεύουμε, εμείς είμαστε πάντα εδώ. Αυτό θα το ακούσουν όλοι. Εδώ δεν είναι δική τους θάλασσα», λέει προκλητικά στο βίντεο ο Τούρκος.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 30 Ιανουαρίου, σε θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Σαμοθράκης.

ΠΗΓΗ: newsreak.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη