Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Το ΓΕΛ Σουφλίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο (photo)

Την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023 δέκα μαθητές και μία απόφοιτος του Λυκείου Σουφλίου, όλοι Μαθητές-Πρεσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τα έτη 2020-2022, συμμετείχαν με άλλους δέκα Μαθητές-Πρεσβεις του Μουσικού Λυκείου Μυτιλήνης στην ημερίδα Euroscola στο Ευρωκοινοβουλιο στο Στρασβούργο. Όπως αναφέρει η Διεύθυνση του ΓΕΛ Σουφλίου:

“Είναι η δεύτερη φορά που το σχολείο μας δέχεται πρόσκληση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να συμμετάσχει σε ημερίδα Euroscola έπειτα από αξιολόγηση των δράσεων του με άριστη βαθμολογια για 2 συνεχόμενες χρονιές!

Το θέμα συζήτησης της ημερίδας ήταν εξαιρετικά επίκαιρο και ενδιαφέρον:”ΜΜΕ και δημοκρατία: οι ενέργειες της ΕΕ για την αντιμετώπιση της παραπληροφορησης”. Οι μαθητές μας που κάθισαν στα πρώτα έδρανα του Κοινοβουλίου συμμετείχαν ενεργά στην συζήτηση-συνέντευξη με τους κ. Raphael Gluksmann και Delphine Colard θέτοντας καίρια ερωτήματα στους ομιλητές και κατεστησαν ιδιαίτερα δυναμική την παρουσία της ελληνικής αποστολής, καθώς οι μισοί από αυτούς πήραν τον λόγο, κάνοντάς μας όλους περήφανους για την αυτοπεποίθηση, το σθένος και την ενεργητικοτητα τους! Απέδειξαν έμπρακτα το μήνυμα των ιθυνόντων του ΕΚ: να είναι ενεργοί πολίτες και να προασπιζονται τη Δημοκρατία χωρίς να περιμένουν λύσεις από τους θεσμούς.

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας που ανταποκριθηκαν επάξια στην ιδιότητά τους ως Πρεσβεις των αξιών του ΕΚ με πρωτοστάτη τη Δημοκρατία, στην εξαιρετική συνεργασία τους με το Μουσικό Λύκειο Μυτιλήνης και στην ελπίδα που μας δίνουν να οραματιζομαστε μέσα από την καθαρή και κριτική ματιά τους ένα καλύτερο μέλλον για την Ευρώπη!

Πολλά μπράβο στους μαθητές μας και στους καθηγητές που τους στηρίζουν στο πρόγραμμα, στις δράσεις που σχεδιάζουν και μοιράζονται μαζί τους τις σκέψεις, τις ανησυχίες και τις προτάσεις τους! Τους ευχόμαστε η εμπειρία και η συμμετοχή τους στην ημερίδα να τους ανοίξει νέους δρόμους με νέους τρόπους στην υπεράσπιση αρχών και αξιών ως ουσιαστικά ενεργοί Έλληνες και Ευρωπαίοι πολίτες!”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη