Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Το επόμενο 15ημερο η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη μείωση 50% της φορολογίας των αγροτών

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα-15μέρες- αναμένεται να τεθεί σε ισχύ η Ηλεκτρονική πλατφόρμα, για το μέτρο της κυβέρνησης που με το νόμο 4935/2022, που αφορά σε θέμα μείωσης κατά 50% της φορολογίας των αγροτών.
Πρόκειται για υλοποίηση της εξαγγελίας του πρωθυπουργού από το βήμα της ΔΕΘ, η οποία θα έχει αναδρομική ισχύ και θα αφορά τους κατά κύριο επάγγελμα Αγρότες, οι οποίοι τρέχουν συμβάσεις συμβολεακής γεωργίας του 75% της παραγωγής τους, ή ανήκουν σε Συνεταιρισμούς ή Συλλογικά εγχειρήματα.

Για πρώτη φορά τίθεται σε ισχύ ένα τέτοιο μέτρο και μάλιστα θα έχει αναδρομική ισχύ για το 2022. Οι αγρότες θα πρέπει να συμβουλευθούν τους λογιστές τους, ή και να ενημερώσουν τους εμπόρους, με τους οποίους συναλλάσσονται.

Συνάντηση για το θέμα είχε και η Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος με τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο, για τις διευκρινήσεις για τους Βαμβακοπαραγωγούς. Όπως τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο γγ της ΔΟΒ, Νίκος Κουρκούτας, οι Βαμβακοπαραγωγοί εδώ και δύο χρόνια κάνουν προπώληση βάμβακος.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email