Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Το θανατηφόρο τροχαίο 11χρονου με το ηλεκτρικό του πατίνι του φέρνει στην επιφάνεια την έλλειψη νομοθετικού πλαισίου για αυτά τα οχήματα

Ακόμη ένα τραγικό περιστατικό το οποίο έρχεται να επιβεβαιώσει την εξόφθαλμη παράλειψη του υφιστάμενου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας αναφορικά με το πλαίσιο που πρέπει να διέπει την κυκλοφορία των ηλεκτρικών πατινιών.

Συγκεκριμένα, δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή ο 11χρονος, ο οποίος το απόγευμα της Δευτέρας τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο που σημειώθηκε στη Χερσόνησο.

Σύμφωνα με τον Διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, Γιώργο Χαλκιαδάκη, η κατάσταση της υγείας του αγοριού ήταν εξαιρετικά σοβαρή και χθες το βράδυ άφησε την τελευταία του πνοή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων, όπου και νοσηλευόταν.

Υπενθυμίζεται πως το ηλεκτρικό πατίνι που οδηγούσε ο 11χρονος παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα στη Χερσόνησο, με αποτέλεσμα το παιδί να τραυματιστεί σοβαρά.

Ευελπιστούμε το τραγικό αυτό συμβάν να ταρακουνήσει τους αρμόδιους ώστε να ληφθούν μέτρα και να θεσπιστούν κανόνες για αυτή την νέα τάση στην μετακίνηση, η οποία κερδίζει συνεχώς θαυμαστές και στην χώρα μας…

Πηγή: protothema.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη