Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Το ΚΚΕ στην Ορεστιάδα: «Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας. Μόνο ο λαός σώζει τον λαό. Όλοι στον αγώνα, με ΚΚΕ δυνατό!»

Πολιτική εκδήλωση με σύνθημα «Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας. Μόνο ο λαός σώζει τον λαό. Όλοι στον αγώνα, με ΚΚΕ δυνατό!» πραγματοποίησαν, η Τ.Ε. Έβρου του ΚΚΕ και οι κομματικές οργανώσεις Β. Έβρου, την Παρασκευή 24 Μαρτίου στην Ορεστιάδα. Πιο αναλυτικά:

Αρχικά εκ μέρους της Τ.Ε. Έβρου του ΚΚΕ το λόγο πήρε ο Σιδέρης Μιχαηλίδης, οποίος αφού παρουσίασε το ψηφοδέλτιο του κόμματος στον Έβρο, ανακοίνωσε την συμμετοχή της Λαϊκής Συσπείρωσης Ορεστιάδας στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές με επικεφαλής τον Κώστα Ζαλουφλή.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Τριαντάφυλλος Φωτιάδης, αντιπλοίαρχος Πολεμικού Ναυτικού ε.α. πρόεδρος της Ανεξάρτητης Ένωσης Αποστράτων ΕΔ και υποψήφιος βουλευτής στον Έβρο με το ΚΚΕ.

Στο χαιρετισμό του ο Τρ. Φωτιάδης αναφέρθηκε στις εξελίξεις στη γειτονιά μας, ένα χρόνο μετά την έναρξη του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία και στις εγκληματικές ευθύνες που βαραίνουν την κυβέρνηση της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών κομμάτων, καθώς ευθύνονται για την επικίνδυνη εμπλοκή και συμμετοχή της χώρας μας, στην ιμπεριαλιστική σύρραξη στην Ουκρανία. Για την ιδιαίτερη σημασία που έχει αποκτήσει η περιοχή του Έβρου καθώς έχει μπει για τα καλά στο στόχαστρο των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών, με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης να έχει μετατραπεί σε «Σούδα του Βορρά» αλλά και την επιθυμία τους, όπως αποκαλύφθηκε σε δημοσίευμα  του Ριζοσπάστη, να «επιστρατευθεί» το πεδίο βολής «Ψηλός Στάλος» κοντά στο Διδυμότειχο Έβρου ως πεδίο ασκήσεων για τη Νοτιοανατολική Πολυεθνική Μεραρχία του ΝΑΤΟ, που επιχειρεί σε Βουλγαρία και Ρουμανία.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους κινδύνους που εγκυμονούν η «φιλοξενία» και η πολεμική προπαρασκευή – εκπαίδευση μιας τεράστιας πολυεθνικής δύναμης του ΝΑΤΟ, όταν λίγα χιλιόμετρα βορειότερα μαίνεται η φωτιά του πολέμου αλλά και στην αντιμεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης, εκφράζοντας άλλη μια φορά τη θέση του ΚΚΕ ενάντια στις Δομές – Φυλακές.

Κλείνοντας κάλεσε τους στρατευμένους νέους και το μόνιμο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων να μην νομιμοποιήσουν στη συνείδηση τους τις πολιτικές επιλογές των κυβερνήσεων, να ενισχύσουν το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα, το οποίο με εκατοντάδες ερωτήσεις και με συνεχείς παρεμβάσεις, στηρίζει τις δίκαιες διεκδικήσεις του προσωπικού που αφορούν την υπηρεσία τους τα ασφαλιστικά, μισθολογικά τους δικαιώματα, αλλά και τη ζωή των ίδιων και των οικογενειών τους.

Το λόγο για την κεντρική ομιλία πήρε ο Σάββας Δευτεραίος, ιατρός – ακτινολόγος, αναπληρωτής καθηγητής Ιατρικής ΔΠΘ, μέλος ΔΣ Ιατρικού Συλλόγου Έβρου και υποψήφιος βουλευτής Έβρου με το ΚΚΕ.

Στην αρχή της ομιλίας του ο Σ. Δευτεραίος αναφέρθηκε στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

« Ήταν  ένα έγκλημα προδιαγεγραμμένο, δεν ήταν ούτε ατύχημα ούτε η κακιά στιγμή, ούτε μόνο ανθρώπινο λάθος. Ήταν αποτέλεσμα της πολιτικής που διαχρονικά εφάρμοσαν και εφαρμόζουν όλα τα κόμματα του συστήματος, οι υπηρέτες της πολιτικής της «απελευθέρωσης» των μεταφορών και των ιδιωτικοποιήσεων. Μιας πολιτικής που βάζει τις ανάγκες μας, τις ανάγκες του λαού μας, στο ζύγι του κόστους – οφέλους, που έχει σαν νόμο την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και θυσιάζει τις ανάγκες των εργαζομένων.

Αυτή η πολιτική έχει σαν αποτέλεσμα μόλις το 13% του σιδηροδρομικού δικτύου σε όλη την ΕΕ να έχει αυτό το περίφημο σύστημα της τηλεειδοποίησης, της τηλεδιαχείρισης. Με τα στοιχεία που είναι συγκεντρωμένα και δημοσιοποιημένα, πάνω από 680 νεκρούς είχαμε από σιδηροδρομικά δυστυχήματα το 2021.»

« Σε αυτή τη πολιτική ο λαός πρέπει να απαντήσει δυναμικά πρέπει να πάρει δύναμη από τη δύναμή του. Η δύναμη που μπορεί και πρέπει να αποκτήσει ο λαός μας, απαιτεί αδύναμα τα κόμματα του συστήματος. Αυτό είναι το πραγματικό δίλημμα μπροστά και στις εκλογές. Ισχυροποιούμε τον πόλο της ανατροπής, αποδυναμώνουμε τα συστημικά κόμματα.

Ότι και να αντιμετωπίσει ο λαός, χιόνια βροχές, πλημμύρες, καταστροφές ακόμα και απώλεια ανθρώπινων ζωών, μας λένε, δεν φταίει η πολιτική που εφαρμόζεται,  φταίνε τα καιρικά φαινόμενα, οι κακοί σταθμάρχες, φταίει η κακή μας τύχη και το ριζικό μας… Πρέπει λοιπόν να απαντήσουμε ότι δεν ανεχόμαστε άλλο αυτή τη κατάσταση. Όπως και να το πούμε, η αιτία του κακού βρίσκεται στις πολιτικές που βλέπουν τις λαϊκές ανάγκες σαν κόστος. »

Στη συνέχεια έγινε αναφορά στα διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός σε θέματα υγείας, παιδείας, υποδομών, προστασίας και της αγροτικής παραγωγής ως αποτέλεσμα  αυτών των πολιτικών και κλείνοντας τόνισε:

« Απαιτείται λοιπόν ανατροπή αυτών των πολιτικών. Απαιτείται το δυνάμωμα της αγωνιστικής επιλογής, της αλληλεγγύης, της οργάνωσης για να αποσπάσουμε, να στηρίξουμε, να αναχαιτίσουμε μέτρα, να επιδιώξουμε και να επιβάλλουμε νίκες που μπορεί ο λαός μας – όταν αποφασίσει να διεκδικήσει και να παλέψει – να τα καταφέρει.

Σε αυτό το δυνάμωμα, σε αυτή την αγωνιστική επιλογή ανατροπής, η μόνη σταθερή, σίγουρη, μαχητική αντιπολίτευση απέναντι σε αυτό το πολιτικό σύστημα είναι το ΚΚΕ. Γιατί το ΚΚΕ λέει πάντα την αλήθεια, παλεύει σε όλες τις συνθήκες για το δίκιο των πολλών, διεκδικεί μια πιο δίκαιη και καλύτερη κοινωνία. Τώρα ο λαός έχει τη γνώση, δοκιμάσαμε και ξέρουμε ότι μεγάλα, αλλά και μικρά κόμματα που σήμερα αντιπαρατίθενται μπροστά στον εκλογικό στίβο και μας υπόσχονται τον ουρανό με ή χωρίς άστρα, έχουν το ίδιο αφεντικό και την επομένη των εκλογών θα κάθονται στο ίδιο τραπέζι και θα παζαρεύουν την κυβερνητική διαχείριση.

Το είδαμε από αυτοδύναμες κυβερνήσεις και κυβερνήσεις συνεργασίας, όλες αντιμετωπίζουν την Υγεία, την Παιδεία και οποιαδήποτε  κοινωνική πολιτική, ως κόστος και μάλιστα αβάσταχτο.

Η λύση λοιπόν βρίσκεται μόνο στο λαό.

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό στο δρόμο της ανατροπής με δυνατό ΚΚΕ.

Σήμερα το ΚΚΕ, από πολύ καλύτερες θέσεις, με ωριμότητα, ιδεολογική και πολιτική επάρκεια μπαίνει στην εκλογική αναμέτρηση. Πλατιά έχει αναλυθεί η θέσης μας, κανείς ή λίγοι σήμερα δεν γνωρίζουν ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να δώσει ανοχή, στήριξη σε μια αστική, αντιλαϊκή κυβέρνηση, όποιο χρώμα κι αν έχει, όπως κι αν βαπτιστεί. Δεν πιστεύουμε και αντιπαλεύουμε τη λογική του «λιγότερο κακού» που οδηγεί από τη Σκύλα στη Χάρυβδη.

Να ενισχύσουμε το ΚΚΕ παντού, για να υπάρξει πιο δυνατή λαϊκή αντιπολίτευση μέσα και έξω από την βουλή μπροστά στα δύσκολα που έρχονται. »

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στον Έβρο Χρήστος Παπαδαμάκης και Χρήστος Κουγιουμτζής

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email