loveandspices.gr by Eftychia Charmanidou
Κάποτε που δεν ξέραμε την γαλλική τάρτα σοκολάτας με τα καραμελωμένα φουντούκια… κάποτε… όταν δεν είχε μπει ακόμα στην ζωή μας το masterchef και η ναμελάκα σοκολάτας… ήμασταν απλά ευτυχισμένοι με ένα κομμάτι «μελαχρινό» ή μάλλον ένα ταψί μελαχρινό!
Άραγε ποιος από εσάς θυμάται το «μελαχρινό» ή μήπως το βραστό κέικ? Αυτό το σοκολατένιο κέικ των παιδικών μας χρόνων…(κρύβε λόγια… ηλικίες δεν λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε)
Μελαχρινό
- Μερίδες:12-14 κομμάτια Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
- Χρόνος ψησίματος: 30-35 λεπτά
Υλικά
- 250γρ.βούτυρο γάλακτος
- 400γρ.ζάχαρη
- 6 αυγά μέτρια σε θερμοκρασία δωματίου
- 300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 350γρ.νερό
- ¼ κ.γ. αλάτι
- 15γρ.μπέικιν πάουντερ
- 50γρ.κακάο
- 200γρ.κουβερτούρα
Eίμαι η Ευτυχία από το loveandspices.gr ! Βρείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ