Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Το Οικοπάρκο Αλτιναλμάζη «ένωσε» Αραμπατζή – Κιζιρίδη – Κολιό

Το πρώτο κοινό δελτίο τύπου εξέδωσαν τρείς δημοτικοί σύμβουλοι της Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα απασχόλησαν τα αυτοδιοικητικά πράματα της πόλης. Πρόκειται για την τριάδα των δημοτικών συμβούλων που προσφάτως είτε αποχώρησαν είτε διεγράφησαν από την παράταξη «Δήμος για όλους – Πρώτα ΕΣΥ» του Γιάννη Ζαμπούκη. Αφορμή αποτέλεσε το Οικοπάρκο Αλτιναλμάζη και το ενδεχόμενο να αρθεί η συγκεκριμένη παραχώρηση. Οι τρείς Δημοτικοί Σύμβουλοι, κατέθεσαν πρόταση – ενημέρωση στην επόμενη τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. αλλά και πρόταση συζήτησης και ψήφισης σε ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. Αλεξανδρούπολης με την διαδικασία του κατεπείγοντος για τοπικές υποθέσεις ώστε να εκδοθεί ομόφωνα ψήφισμα και να συγκροτηθεί μία επιτροπή η οποία θα διαχειρίζεται και θα παρακολουθεί το εγχείρημα.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου αναφέρει:  

«Πρωτοβουλία για την διεκδίκηση της παραχώρησης της έκτασης του πρώην στρατοπέδου Παρμενίωνα – Οικοπάρκο Αλτιναλμάζη προς το Δήμο Αλεξανδρούπολης, ανέλαβαν οι τρεις ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Αλεξανδρούπολης Κυριάκος Αραμπατζής, Δημήτρης Κολιός & Γιώργος Κιζιρίδης.

Οι τρεις Δημοτικοί Σύμβουλοι, όπως πάντα με αίσθημα υπευθυνότητας, σοβαρότητας και συνέπειας προς τους συνδημότες, κατέθεσαν πρόταση – ενημέρωση στην επόμενη τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. αλλά και πρόταση συζήτησης και ψήφισης σε ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. Αλεξανδρούπολης με την διαδικασία του κατεπείγοντος για τοπικές υποθέσεις.

Στην πρόταση περιγράφουν Πλαίσιο δράσεων το οποίο περιλαμβάνει έκδοση ομόφωνου ψηφίσματος από το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης, πρόσκληση για συνυπογραφή του ψηφίσματος από τους θεσμικούς εκπροσώπους, τους κοινωνικούς επιστημονικούς και παραγωγικούς φορείς του Δήμου, κατάθεση του ψηφίσματος στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον Πρωθυπουργό της Χώρας, στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, στον επίτιμο δημότη της Αλεξανδρούπολης και Υπουργό Εξωτερικών, στον αρμόδιο Υπουργό Εθνικής Άμυνας και στους Επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της Βουλής.

Τέλος, η πρόταση περιλαμβάνει την συγκρότηση επιτροπής διαχείρισης και παρακολούθησης του εγχειρήματος.

Στο χώρο του Οικοπάρκου Αλτιναλμάζη, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης κατασκεύασε προ ετών μεγάλο κηποθέατρο και χώρο εστίασης.

Η χρήση της έκτασης προβλέπει την ανέγερση σχολικών μονάδων όπως μουσικό σχολείο, αθλητικών εγκαταστάσεων και άλλους κοινωφελείς σκοπούς.

Στις 31/12/2020 έληξε η σύμβαση παραχώρησης της συγκεκριμένης έκτασης από την αρμόδια υπηρεσία των Ενόπλων δυνάμεων στο δήμο Αλεξανδρούπολης.

Η απώλεια της εν λόγω παραχώρησης, στερεί από το Δήμο Αλεξανδρούπολης, τη δυνατότητα κατάθεσης προτάσεων σε διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία, προκειμένου να υλοποιηθούν σημαντικά αναπτυξιακά έργα στην περιοχή.

Η έκταση του πρώην στρατοπέδου Παρμενίωνα αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης της τοπικής κοινωνίας στο χώρο της Εκπαίδευσης του Πολιτισμού και του Αθλητισμού και πρέπει να ανήκει στους Δημότες αυτού του ιδιαίτερου και πολλά υποσχόμενου Δήμου!»

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη