Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Το παλιό δημοτικό σχολείο του Πόρου ως Κέντρο Υποδοχής Επισκεπτών για τον Πελαργό

Οι Πελαργοί εδώ και μήνες βρίσκονται στην Αφρική και διαχειμάζουν. Από το Φεβρουάριο θα ξεκινήσουν να επιστρέφουν για να γεννήσουν στην Ελλάδα και πολλές άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Στον Πόρο βρίσκουν ένα από τα πιο φιλόξενα μέρη: Το μοναδικό Ευρωπαϊκό Χωριό Πελαργών που έχουμε στη χώρα μας. Στον Πόρο ενώνουν τις δυνάμεις τους ο Φορέας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Δέλτα Έβρου και Σαμοθράκης, η Ευρωπαϊκή οργάνωση Euronatur, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης (Δημοτική Ενότητα Φερών) και οι κάτοικοι του χωριού για να προστατέψουν τους Πελαργούς και να τους βοηθήσουν κάθε χρόνο να κάνουν τις οικογένειές τους με ασφάλεια.

Από το 2016 που ανακηρύχθηκε ο Πόρος Ευρωπαϊκό Χωριό Πελαργών, έχουν γίνει αρκετές δράσεις στην ευρύτερη περιοχή. Με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών έγιναν δράσεις και παρεμβάσεις στο παλιό Δημοτικό Σχολείο του χωριού, ώστε ο χώρος να λειτουργήσει ως Κέντρο Υποδοχής Επισκεπτών.

Οι δράσεις χρηματοδοτήθηκαν από τη Euronatur και υλοποιήθηκαν από το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης με τη βοήθεια της οργάνωσης Birdwing, του Δασαρχείου Αλεξανδρούπολης και της Δημοτικής Ενότητας Φερών.

Μία αίθουσα του σχολείου εξοπλίστηκε με πληροφοριακά μπάνερ, μαγνητικά παζλ, εκπαιδευτικά παιχνίδια και άλλες εκπλήξεις για τους μικρούς φίλους των πελαργών και όχι μόνο! Και αναμένονται και άλλες στο εγγύς μέλλον….

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη