Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ παίρνει θέση για το θέμα του ΚΥΤ Φυλακίου

Στην πρώτη του για το 2021 συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ, μέσω τηλεδιάσκεψης την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021, θα τοποθετεί επίσημα με την έκδοση ψηφίσματος αναφορικά με το θέμα που βρίσκεται στο προσκήνιο της τοπικής επικαιρότητας, και δεν είναι άλλο από την επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου.

Με τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ να έχει αναρρώσει πλήρως από τον κορωνοϊό, το Σώμα θα κληθεί να καταλήξει σε ένα ψήφισμα, δίνοντας έτσι και ένα τέλος στην σιωπή που, όπως υποστήριζε, ανησυχούσε ιδιαίτερα τον δήμαρχο Ορεστιάδας αναφερόμενος στην στάση που κρατούσε επί του θέματος η Διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Βέβαια να σημειώσουμε πως κατά την τελευταία τηλεδιάσκεψη των φορέων τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Κώστας Βενετίδης επανέλαβαν την πάγια θέση της τοπικής κοινωνίας, η οποία συνοψίζεται στην κάθετη αντίθεση σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο επέκτασης και αύξησης της χωρητικότητας της υφιστάμενης δομής, με μοναδική εξαίρεση που βρίσκει όλους σύμφωνους να είναι η βελτίωση των συνθηκών και υποδομών διαβίωσης στις τωρινές εγκαταστάσεις. Μάλιστα, ο κ. Βενετίδης είχε φραστικό επεισόδιο με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Παναγιώτη Μηταράκη χαρακτηρίζοντας εθνικό έγκλημα αν προχωρήσει η επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου.

Στην επόμενη συνεδρίαση θα απασχολήσουν εμμέσως το Σώμα και οι πρόσφατες πλημμύρες που έπληξαν την Π.Ε. Έβρου με την επερώτηση της Περιφερειακής Σύνθεσης για τον καθαρισμό ρεμάτων, ενώ μετέπειτα θα εγκριθεί το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών από χιονοπτώσεις με την κωδική ονομασία «Βορέας».

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email