Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

Το πρώτο μάθημα είναι γεγονός! Η σχολή ψυχολογίας του ΔΠΘ στο Διδυμότειχο υποδέχτηκε τους πρώτους φοιτητές!

Το πρώτο μάθημα έγινε και είναι γεγονός! Μια άλλη εποχή ξεκινά για το Διδυμότειχο…Εποχή που όλοι ευελπιστούν να είναι ελπιδοφόρα και με πολλές δυνατότητες ανάπτυξης.

Οι πρώτοι φοιτητές πέρασαν το κατώφλι του ειδικά διαμορφωμένου δημαρχείου σε φοιτητικές εγκαταστάσεις, έκατσαν στις θέσεις τους και γεμάτοι αισιοδοξία και συγκίνηση καταγράφουν με την παρουσία τους μια ιστορική στιγμή, τόσο για τους ίδιους καθώς είναι αυτοί που κάνουν ποδαρικό στη νεοσύστατη σχολή, όσο και για την τοπική κοινωνία που διεκδίκησε και τα κατάφερε.

Και μπορεί αυτή η υπόθεση να πέρασε “δια πυρός και σιδήρου”, τελικά η σχολή ψυχολογίας του ΔΠΘ δεν “κάηκε”, αντιθέτως αποδείχτηκε πολύ δυνατή και βγήκε αλώβητη από μια διαδικασία που για πολλούς η πραγμάτωση της, ήταν σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Η φαντασία όμως τους ξεπέρασε και η πραγματικότητα διέψευσε κάθε απαισιόδοξο και έτσι η έναρξη της αποτυπώθηκε στο ημερολόγιο.

Με το μάθημα της “αναπτυξιακής ψυχολογίας” άρχισε η ακαδημαϊκή λειτουργία της νέας σχολής, με 102 άτομα να έχουν ήδη εγγραφεί, αποπνέοντας εδώ και λίγες ημέρες αέρα ανανέωσης στην πόλη των κάστρων, με γονείς και φοιτητές να κάνουν την εμφάνιση τους αισθητή.

Βέβαια, το πόσοι φοιτητές, ακριβώς θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα θα διαπιστωθεί τις επόμενες μέρες, όταν ολοκληρωθεί και ο δεύτερος γύρος εγγραφών. Πάντως, στις 14 Οκτωβρίου στις 5 το απόγευμα, έχει προγραμματιστεί από τη δημοτική αρχή και το ΔΠΘ, η επίσημη τελετή υποδοχής των νέων, σηματοδοτώντας με αυτόν τον τρόπο το “καλωσόρισμα” σε μια σχολή με προοπτική και τη γνωριμία τους με μια πόλη που θα τους αγκαλιάσει και θα τους προσφέρει ένα ασφαλές περιβάλλον με πλούσια και μοναδική ιστορία, έχοντας αναμφισβήτητ αποκομίσει στο τέλος αυτής της διαδρομής μια εμπειρία ζωής.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη