Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Το «Σαμοθράκης Βήμα» ηχεί στο Ιόνιο και σε όλη την Ελλάδα!

Το Παραδοσιακό τραγούδι –ύμνος για το νησί- «Σαμοθράκης Βήμα», σε στίχους του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως & Σαμοθράκης κ.κ. Άνθιμου και μουσική της Ζωής Τηγανούρια, ήχησε στο Ιόνιο Πέλαγος και σε όλη την Ελλάδα!!

Όπως χαρακτηριστικά είπε η μουσικοσυνθέτιδα με αφορμή το επετειακό αφιέρωμα για τα 200 χρόνια που παρουσιάζει φέτος σε όλη την Ελλάδα, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει το τραγούδι που δημιούργησαν μαζί με τον Σεβασμιώτατο με αγάπη για τη γενέτειρά της Σαμοθράκη, αφού στους στίχους αναφέρονται με ποιητικό τρόπο μεταξύ άλλων και ιστορικά γεγονότα όπως, το ολοκαύτωμα της Σαμοθράκης, η σφαγή των 700 Σαμοθρακιτών στην περιοχή ‘Φκάς (απ’όπου πήρε και το όνομα της) και τα βάναυσα μαρτύρια που υπέστησαν οι Άγιοι 5 Νεομάρτυρες εκ Σαμοθράκης (..”οι Πέντε στο λεπίδι..”).

Το παραδοσιακό τραγούδι ερμήνευσε στις συναυλίες με ψυχή ο Κώστας Τηγάνης, ο τραγουδιστής που το πρωτο-ερμήνευσε δισκογραφικά.

Παρακολουθήστε τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως & Σαμοθράκης κ.κ. Άνθιμο να ομιλεί σε συναυλία της Ζωής Τηγανούρια και σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων για την πρώτη ζωντανή παρουσίαση του

Ακούστε επίσης την καταπληκτική 2η εκτέλεση του τραγουδιού από τον Σαμοθρακίτη πατήρ Βασίλειο Κολέτσα μαζί με ένα εξαιρετικό βίντεο που παρουσιάζει τις ομορφιές του νησιού!

Πηγή: zougla.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη