Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Το σχέδιο για τεστ στους τουρίστες – Το μοντέλο της Σιγκαπούρης

Οι «δικλείδες ασφαλείας» για την άφιξη των τουριστών στην χώρα μας βρίσκονται στο επίκεντρο των συζητήσεων της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, PCR τεστ να κάνουν οι τουρίστες στην χώρα μας θέτουν μεγάλοι τουριστικοί πράκτορες όπως η TUI καθώς ένα μεγάλος αριθμός τουριστών που αναμένεται να έρθει στα ελληνικά νησιά δεν θα είναι εμβολιασμένοι οπότε θα πρέπει να έχουν ένα τέτοιο test συνήθως 72 ωρών οι περισσότεροι, για να μπορούν να επιστρέψουν στις χώρες τους. Το πρόβλημα όμως είναι πως τα ελληνικά νησιά δεν έχουν τις υποδομές για να πραγματοποιούν τόσο μεγάλο όγκο τεστ σε σύντομο χρονικό διάστημα. 

Η κυβέρνηση προσπαθεί να δώσει λύση σε αυτό το ζήτημα και το πιθανότερο σενάριο που εξετάζεται είναι να συγκεντρώνονται όλα τα τεστ και να πηγαίνουν στα νησιά που έχουν αεροπορική σύνδεση με την Αθήνα, να στέλνονται με την πρωινή ή την μεσημεριανή πτήση, να γίνεται η επεξεργασία των τεστ και σε σύντομο χρονικό διάστημα να έχουν τις απαντήσεις οι τουρίστες για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. 

Rapid και τεστ αναπνοής

Παράλληλα, η κυβέρνηση θέλει να αποκλείσει την είσοδο στα σύνορα σε τουρίστες που είναι θετικοί στον κορονοϊό. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχει έντονος προβληματισμός στα χερσαία σύνορα, Εύζωνος, Προμαχώνα, καθώς υπάρχει και ο φόβος για πλαστά πιστοποιητικά. Γι αυτό τον λόγο υπάρχει το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί το μοντέλο της Σιγκαπούρης, δηλαδή ένα τεστ αναπνοής που γίνεται όπως το αλκοτέστ και δίνει αποτέλεσμα μέσα σε ένα λεπτό με ποσοστό επιτυχίας 90%.

Πηγή: skai.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη