Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Το τριήμερο 10-12 Νοεμβρίου η γιορτή τσίπουρου στο Σουφλί

Μια γιορτή θεσμός αναβιώνει και φέτος στο Σουφλί την δεύτερη εβδομάδα του Νοεμβρίου η οποία σχετίζεται άμεσα με ένα προϊόν που παρασκευάζεται από την αμπελοκαλλιέργεια για την οποία φημίζεται η πόλη.

Η γιορτή τσίπουρου ανοίγει τις πύλες της και φέτος στο χώρο των αποστακτηρίων του Συνεταιρισμού Σουφλίου με την διοργάνωση της Ένωσης Επαγγελματιών και Εμπόρων Σουφλιου.

Τρεις μέρες διασκέδασης που εδώ και χρόνια προσελκύουν κόσμο από διάφορα μέρη του νομού.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Θοδωρής Τσιαμίτας ανέφερε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ότι τις ημέρες εκείνες όλα τα αποστακτήρια του Σουφλιου θα είναι ανοιχτά για τους πολίτες αλλά και για όλα τα σχολεία ώστε να παρακολουθούν από κοντά την διαδικασία της απόσταξης.

Την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Νοεμβρίου  στις 9 το βράδυ  διοργανώνεται λαϊκή και δημοτική βραδιά με την συνοδεία παραδοσιακών εδεσμάτων της περιοχής (λουκάνικο , καβουρμάς, τυρί ντόπιο) με δωρεάν τσίπουρο αλλά και κρασί για όσους το επιλέξουν.

Οι τριήμερες εκδηλώσεις περιλαμβάνουν ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί στο χώρο του ΚΑΠΗ  .Ομιλητής θα είναι ο γεωπόνος της ΔΑΟΚ Έβρου MSc PhD   Δημήτρης Ράπτης, με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το νέο νομοθετικό πλαίσιο των αμπελοκαλλιεργητών μικρής στρεμματικής έκτασης.

Τιμή εισόδου τις δυο πρώτες  ημέρες,  7,5 ευρώ.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email