Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Το τσιρλίντιγνκ «μπαίνει» όντως στα ελληνικά σχολεία σύμφωνα με εγκύκλιο; Μια μικρή παρανόηση…

Η επίμαχη εγκύκλιος βασικά επιτρέπει απλώς νομικά την άδεια εισόδου επιλεγμένων εκπροσώπων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τσιρλίντινγκ – Αθλητικού Ομαδικού Χορού (Ε.Ο.Τ.-Α.Ο.Χ.), μία Ομοσπονδία της οποίας την ύπαρξη πολλοί τώρα μονάχα έμαθαν για να λέμε και την αλήθεια, σε σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2020-2021 με στόχο απλά και μόνο την ενημέρωση των μαθητών και την εξοικείωσή τους με το εν λόγω σπορ. Το ίδιο δικαίωμα για ενημερώσεις έχουν κι άλλοι φορείς, αθλητικοί και μη. Δεν εντάσσεται δηλαδή κάτι στο σχολικό πρόγραμμα.

Tο τσιρλίντινγκ με λίγα λόγια δεν θα επηρεάσει σε τίποτα αρνητικά τη σχολική λειτουργία, αντιθέτως, οι μαθητές κάποιων σχολείων θα μπορούν να πληροφορηθούν για μία ακόμη επιλογή σχετικά με τις αθλητικές δραστηριότητες που μπορούν να ακολουθήσουν (εξωσχολικά έστω). Η παρουσίασή θα γίνεται με τη μορφή ενημερώσεων (και πάντα με την παρουσία εκπαιδευτικού του σχολείου) που θα επικεντρώνονται στην ιστορία, τον τρόπο διεξαγωγής και τους κανονισμούς του, ενώ προαιρετικά μπορεί να υπάρξει επίδειξη κάποιων ασκήσεων όπως τις ξέρουμε από τη τηλεόραση όταν αναμεταδίδονται σχετικοί αμερικανικοί αγώνες.

Καλό είναι να παραμένουμε ψύχραιμοι και να μη μένουμε ενδεχομένως πάνω στη βιασύνη μας μόνο στους τίτλους των ειδήσεων και να σχολιάζουμε αφού πρώτα διαβάσουμε το περιεχόμενο της δημοσίευσης. Ειδάλλως δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις άθελα μας. Είναι ένα θέμα που ειδικά στα social media αποτελεί πρόβλημα τα τελευταία χρόνια…Την εγκύκλιο θα την βρείτε ΕΔΩ

Η εγκύκλιος αναφέρει:

«ΘΕΜΑΈγκριση άδειας εισόδου επιλεγμένων εκπροσώπων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τσιρλίντινγκ – Αθλητικού Ομαδικού Χορού (Ε.Ο.Τ.-Α.Ο.Χ.) σε σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Ε.) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Ε.) για το σχολικό έτος 2020-2021.

ΣΧΕΤ: α. Το με αριθμ. πρωτ. 62202/Δ5/25.05.2020 έγγραφο με θέμα: «Προγραμματισμός Αδειών Εισόδου σε σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Ε.) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Ε.) για το σχολικό έτος 2020-2021» β. Το με αριθμ. πρωτ. 469/30.06.2020 αίτημα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τσιρλίντινγκ – Αθλητικού Ομαδικού Χορού (με αριθμ. πρωτ. εισερχ. εγγρ. ΥΠΑΙΘ 83431/Δ5/01.07.2020)

Σε συνέχεια του (α) σχετικού εγγράφου, η Ελληνική Ομοσπονδία Τσιρλίντινγκ – Αθλητικού Ομαδικού Χορού απέστειλε το ανωτέρω (β) αίτημα για έγκριση άδειας εισόδου επιλεγμένων εκπροσώπων του αθλήματος.

Η Υπηρεσία μας, στο πλαίσιο διάδοσης του αθλητικού πνεύματος και της ενασχόλησης των νέων παιδιών με τον αθλητισμό, εγκρίνει την άδεια εισόδου σε σχολικές μονάδες της Π/Θμιας και της Δ/θμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2020-2021 στους προτεινόμενους εκπροσώπους της Ε.Ο.Τ.-Α.Ο.Χ., οι οποίοι αναφέρονται στον επισυναπτόμενο πίνακα, όπως απεστάλη από την οικεία Ομοσπονδία, εφόσον πληρούνται οι ως κάτω αναφερόμενες προϋποθέσεις».

α) Οι επισκέψεις των επιλεγμένων εκπροσώπων θα υλοποιούνται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, μετά από συνεννόηση με τους εκάστοτε Διευθυντές των σχολικών μονάδων, με απόφαση των αντίστοιχων Συλλόγων Διδασκόντων και ενημέρωση του Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου κλάδου ΠΕ11, Φυσικής Αγωγής.
β) Κατά τη διάρκεια των ενημερώσεων/δραστηριοτήτων είναι υποχρεωτικό να παρίσταται εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής, ορισμένος από τον Διευθυντή της σχολικής μονάδας.
γ) Σε περίπτωση συμμετοχής των μαθητών/τριών σε αθλητικές πρακτικές δραστηριότητες απαιτείται:

  • Έγκυρο Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ) και
  • Ενυπόγραφη υπεύθυνη δήλωση των γονέων/κηδεμόνων με ευθύνη των οποίων θα εξασφαλιστεί η δυνατότητα συμμετοχής σε αυτές.

δ) Κατά την διάρκεια των ενημερώσεων δεν επιτρέπεται η προώθηση, προβολή, διάθεση ή διανομή υλικού που αφορά στην άμεση ή έμμεση διαφήμιση εμπορικού προϊόντος ή προϊόντος παροχής υπηρεσιών, καθώς και η λήψη στιγμιότυπων (βιντεοσκόπηση – φωτογράφιση – ηχογράφηση) των μαθητών/τριών.

Πηγή: daskalopedia.wordpress.com

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη