Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ταεκβοντο κατέκτησε ο Φώτιος Δόμπας από την Ορεστιάδα!

Σε μια εντυπωσιακή αγωνιστική ημέρα, το ελληνικό Ολυμπιακό ταεκβοντό πανηγύρισε δύο χρυσά μετάλλια, ισάριθμα ασημένια και ένα χάλκινο. Το… μενού της ημέρας περιελάμβανε μεταξύ άλλων: έναν ελληνικό «εμφύλιο», έναν αθλητή που έκανε back to back στα μετάλλια, αλλά και έναν απολογισμό μεταλλίων -και ειδικά χρυσών- που φέρνει την Ελλάδα στις πρώτες θέσεις της κατάταξης, μία ημέρα πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος!

Ο Αριστείδης Ψαρρός, μετά το χάλκινο που κατέκτησε πέρυσι στην Εσθονία, εφέτος βρέθηκε στην κορυφή των -49 κιλών. Ο τελικός της κατηγορίας εξελίχθηκε σε ελληνικό «εμφύλιο» αφού αντίπαλος του Ψαρρού ήταν ο Θωμάς Μελετίου, ο οποίος κατέκτησε και το ένα από τα δύο ασημένια μετάλλια. Το έτερο χρυσό μετάλλιο της ημέρας κατέληξε στον Φοίβο Κίσκυρα, ο οποίος πρώτευσε στα -61 κιλά, ενώ δεύτερος στα +65 κιλά ήταν ο Ιωάννης Αντωνιάδης. Ο τελευταίος μάλιστα, λίγο έλειψε στον τελικό να αντιμετωπίσει έναν ακόμη Έλληνα, τον Φώτιο Δόμπα, έμεινε ωστόσο εκτός διεκδίκησης χρυσού, αλλά με καπαρωμένη μια θέση στο βάθρο των νικητών καθώς κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα +65κ. του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος παίδων/κορασίδων.

Η Ένωση Ταεκβοντο Βορείου Ελλάδος σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Η Ένωση Ταεκβοντο Βορείου Ελλάδος θα ήθελε να συγχαρεί τους πρωταγωνιστές των πέντε μεταλλίων κατά τη διάρκεια της 2ης ημέρας για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα cadets και ιδιαίτερα τους τρεις αθλητές, οι σύλλογοι των οποίων, βρίσκονται στη δύναμή της.

Πρόκειται για τον Ιωάννη Αντωνιάδη (Αιθέρας Θεσσαλονίκης) που κατέκτησε την 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο στα +65kg, τον Θωμά Μελετίου (Πήγασος Αναλήψεως) που κατετάγη 2ος στα -49kg, αλλά και τον Φώτη Δόμπα (ΑΣ Ορεστιάδας) που πήρε την 3η θέση στα +65kg.

Συγχαρητήρια σε όλους για τα μετάλλια αλλά πάνω απ` όλα για την προσπάθεια που καταβάλλατε. Συγχαρητήρια σε όλη την ελληνική αποστολή.»

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη