Παρασκευή 17 Μαΐου 2024

Το χρονικό της φωτιάς στην Αισύμη

Η χθεσινή φωτιά που ξέσπασε νότια του οικισμού της Αισύμης δυστυχώς έκαψε μεγάλη δασική έκταση. Η φωτιά ξεκίνησε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι και περιορίστηκε αργά το απόγευμα – βράδυ, περίπου λίγο μετά τις οκτώ.

Στην περιοχή επιχείρησαν δυνάμεις που κλήθηκαν να βοηθήσουν όχι μόνο από την Αλεξανδρούπολη, αλλά και προσωπικό και πυροσβεστικά οχήματα από όλη Περιφέρεια. Επίσης στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη (2 τύπου Canadair και 2 τύπου Petseter) καθώς και 2 ελικόπτερα.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι το απόγευμα κάποια στιγμή δόθηκε εντολή και αποσύρθηκαν τα δύο Canadair για να επιχειρήσουν σε άλλη πυρκαγιά σε κάποιο άλλο σημείο της χώρας. Λίγο πριν το σούρουπο επέστρεψαν και κατάφεραν στο παραπέντε να ολοκληρώσουν το έργο τους και να σβήσουν κάθε ενεργό μέτωπο της φωτιάς.

Αναφορικά με τα αίτια της πυρκαγιάς, και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, επρόκειτο για ανθρώπινο λάθος που συνέβη όταν άτομο κάνοντας τις εργασίες στο μελισσοκομείο του, προκάλεσε την πυρκαγιά. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το εν λόγω άτομο στην προσπάθειά του να την σβήσει τραυματίστηκε στα πόδια και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Επρόκειτο για μία δύσκολη επιχείρηση κυρίως λόγω του δύσβατου της περιοχής εκδήλωσής της. Στην χθεσινή επιχείρηση ενεργοποιήθηκε φυσικά η πυροσβεστική, η πολιτική προστασία, η αστυνομία, ο στρατός, μηχανήματα του Δήμου, πολλοί εθελοντές και ντόπιοι κάτοικοι, οι οποίοι συνέδραμαν ο καθένας με τον πολύτιμο τρόπο του.

Η σημερινή μέρα ξεκίνησε με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να βρίσκονται στο σημείο, καθώς, μολονότι δεν υπάρχει κανένα ενεργό μέτωπο, οι ισχυροί άνεμοι που επικρατούν λειτουργούν βοηθητικά σε οποιοδήποτε απευκταίο φαινόμενο αναζωπύρωσης.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη