Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Το ψωμί γάστρας!

loveandspices.gr by Eftychia Charmanidou

Ένα ψωμί… ένα ψωμί εύκολο και σπιτικό!

Πόση  περηφάνια και  ικανοποίηση μπορεί να σου προσφέρει ένα ολοδικό σου ζεστό καρβέλι ψωμί που μόλις βγήκε απ’το φούρνο του σπιτιού σου…

Οι ζύμες που τόσο αγαπώ…Το ζύμωμα, το πλάσιμο, το φούσκωμα,  όλη η φροντίδα, το κανέκεμα, η στοργή… με κάνουν  να ξεχνιέμαι, να βυθίζομαι στις σκέψεις μου… και τέλος η προσμονή για το αποτέλεσμα… όλα αυτά μήπως δεν είναι η μαγεία της μαγειρικής?

Και σίγουρα αυτό εδώ το ψωμί, δεν θα σας απογοητεύσει στ’ αλήθεια… Απίστευτη τραγανή κόρα, συνεκτική και μαλακή ψίχα… ελαφρά υπόξινο σαν να έχει προζύμι… ωωω… απλά το αγαπώ!

Με σκέτο καλό βούτυρο, με βούτυρο και μέλι και μια γραβιέρα Μυτιλήνης, με το ωραίο λαδερό φαγάκι σας και τη σαλάτα για ανυπέρβλητες «παπάρες»… μα πιο πολύ απ’ όλα η ιδανική βάση για τέλειες μπουσκέτες! Φέτα, ντοματίνια, λίγο ελαιόλαδο… τέλειο!

Ψωμί γάστρας

  • Μερίδες: 1 καρβέλι 650γρ. Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
  • Χρόνος αναμονής : 20 ώρες Χρόνος ψησίματος: 50  λεπτά

Υλικά

  • 450γρ. αλεύρι σκληρό για ψωμί ή τύπου 00 για πίτσα
  • 340γρ.νερό ελαφρώς χλιαρό
  • ½ κ.γ. μαγιά ξηρή
  • 1κ.γ. ζάχαρη
  • 1 ½ κ.γ. αλάτι
  • 1κ.σ. ελαιόλαδο

Είμαι η Ευτυχία από το loveandspices.gr ! Βρείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email