Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Το 11ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης στην Gandia-Benniredra της Ισπανίας

Στην Gandia-Benniredra της Ισπανίας  βρέθηκαν έξι μαθητές και τρεις εκπαιδευτικοί του 11ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης. Πιο συγκεκριμένα:

Έξι μαθητές και τρεις εκπαιδευτικοί του 11ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης συμμετείχαν στην 3η συνάντηση του προγράμματος  Erasmus+, Δράση ΚΑ219 που υλοποιεί το σχολείο, με τίτλο: “Passport to Health-Διαβατήριο στην Υγεία»  και πραγματοποιήθηκε από τις 26 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2022 στην Gandia-Benniredra, 60 χιλιομετρα νότια της Βαλένθια της Ισπανίας.  

Οι Έλληνες μαθητές και εκπαιδευτικοί και οι εταίροι τους από την Πολωνία, τη Γερμανία, τη Ρουμανία  και την Σλοβενία φιλοξενήθηκαν από το Ισπανικό σχολείο Colegio Esclavas del Sangrado Corazon de Jesus της Benniredra, το οποίο αποτελεί τμήμα Καθολικού μοναστηριού και λειτουργεί  με κρατικά και ιδιωτικά κριτήρια. Παράλληλα, ήρθαν σε επαφή με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του ισπανικού σχολείου και των σχολείων των άλλων χωρών, αντάλλαξαν απόψεις και ενημερώθηκαν πάνω σε εκπαιδευτικά θέματα καθώς και σε θέματα που αφορούν στην υγιεινή διατροφή, στον υγιεινό τρόπο ζωής και στην άθληση.

Οι συμμετέχοντες έγιναν δεκτοί από τoυς Δημάρχους της Gandia και της Benniredra, γνώρισαν από κοντά και γεύτηκαν την παραδοσιακή κουζίνα της περιοχής της Βαλένθια και της Ισπανίας, γνώρισαν και συμμετείχαν στο παραδοσιακό παιχνίδι “Pilota Valenciana”, έκαναν θαλάσσια σπορ όπως ιστιοπλοΐα, καγιάκ, κωπηλασία, κολύμπησαν, επισκέφτηκαν το εθνικό πάρκο Parballo Borrell, παρακολούθησαν την τοπική γιορτή “Tio de la Porra” στην Gandia, επισκέφτηκαν το Ενυδρείο της Βαλένθια, καθώς και χώρους ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος της Gandia, μια πόλη πανέμορφη, άκρως τουριστική με απέραντες αμμώδεις παραλίες και ποιοτικό τρόπο ζωής.

Θα θέλαμε από καρδιάς να ευχαριστήσουμε το Ισπανικό σχολείο για την φιλοξενία τους και για την  άψογη οργάνωση της επίσκεψης και το πρόγραμμα Erasmus+ για τις μοναδικές ευκαιρίες που δίνει σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

                                                                                    Χαραλαμπίδου Σοφία                                                                                                                                 11ο Δ.Σ. Αλεξ/πολης

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη