Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024

Το 16ο νηπιαγωγείο και το 23ο νηπιαγωγείο Αλεξανδρούπολης τερμάτισαν πρώτα στον σχολικό διαγωνισμό ανακύκλωσης 2023-2024 του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Δύο νηπιαγωγεία ήταν τα σχολεία που διακρίθηκαν στον σχολικό διαγωνισμό ανακύκλωσης «Ανακυκλώνουμε στο Σχολείο 2023-2024», που διοργάνωσε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης για τη σχολική χρονιά 2023-2024.

Ο Σχολικός Διαγωνισμός Ανακύκλωσης «Ανακυκλώνουμε στο Σχολείο 2023-2024» υλοποιήθηκε για μία ακόμη σχολική χρονιά, από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με τις Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Έβρου, με σκοπό την προώθηση της ανακύκλωσης και της «Διαλογής στην Πηγή (ΔσΠ)» στα σχολεία του Δήμου μας.

Με την εφαρμογή της Διαλογής στην Πηγή (ΔσΠ), καθώς και από δωρεές πόντων από τους πολίτες, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας ανακύκλωσης www.recycle-win.gr και της εφαρμογής για κινητά “Recycle-win”, το κάθε σχολείο κέρδισε πόντους επιβράβευσης. Στη συγκεκριμένη πλατφόρμα είναι ορατά τα αποτελέσματα του διαγωνισμού, που έληξε τη Δευτέρα 03-06-2024, για την κατηγορία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Τις πρώτες 2 θέσεις, καταλαμβάνουν τα σχολεία που συγκέντρωσαν τους περισσότερους πόντους ανά μαθητή.

1ο Βραβείο: 16ο Νηπιαγωγείο Αλεξανδρούπολης

2ο Βραβείο: 23ο Νηπιαγωγείο Αλεξανδρούπολης

Τη Δευτέρα 14-10-2024 στον αύλειο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης, τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου μας, τα οποία συμμετείχαν στον συγκεκριμένο διαγωνισμό, επιβραβεύτηκαν για τη συμμετοχή τους, ενώ στα δύο που διακρίθηκαν δόθηκαν βραβεία και δώρα για τις σχολικές τους μονάδες.

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης συνεχάρη τα παιδιά για την ευαισθησία και τη συμμετοχή τους σε μια τόσο σημαντική δράση, που στοχεύει στην προστασία του περιβάλλοντος και τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους μας, επισημαίνοντας ότι «Η ανακύκλωση δεν είναι απλά μια πράξη, είναι μια στάση ζωής. Με την ανακύκλωση, βοηθάμε να μειωθούν τα απόβλητα, εξοικονομούμε πόρους και προστατεύουμε τη φύση που τόσο πολύ χρειαζόμαστε». Ενώ παράλληλα τα προέτρεψε να συμμετάσχουν στον νέο διαγωνισμό ανακύκλωσης για τη σχολική χρονιά 2024-2025, με τον ίδιο ενθουσιασμό, καθώς κάθε συμμετοχή μετράει και συμβάλλει στη διαμόρφωση μιας κοινωνίας πιο φιλικής προς το περιβάλλον.

Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός ανακύκλωσης ισχύει και για τους δημότες, καθώς ο Δήμος Αλεξανδρούπολης επιβραβεύει τους πολίτες και τα σχολεία που συμμετέχουν ενεργά στην ανακύκλωση, με τρόπο εύκολο & γρήγορο!

Δείτε πώς!

Αρχικά μπαίνουμε στην πλατφόρμα ανακύκλωσης www.recycle-win.gr ή κατεβάζουμε την εφαρμογή για κινητά “Recycle-win” | Κλικ EΔΩ: https://play.google.com/store/apps/details?id=gg.upcom.recycle&hl=en

Δημιουργούμε Λογαριασμό και στη συνέχεια είμαστε έτοιμοι να κερδίσουμε πόντους με τους παρακάτω τρόπους:

➨ Ανακυκλώνω, το δηλώνω στην καρτέλα «Ανακύκλωσε» και… ΚΕΡΔΙΖΩ ΠΟΝΤΟΥΣ!

➨ Ενημερώνομαι διαβάζοντας χρήσιμα άρθρα για την ανακύκλωση στην καρτέλα «Παίξε & Κέρδισε» και… ΚΕΡΔΙΖΩ ΠΟΝΤΟΥΣ!

➨ Μετακινούμαι με την Δημοτική Συγκοινωνία, το δηλώνω σκανάροντας το qr code που υπάρχει σε κάθε λεωφορείο και… ΚΕΡΔΙΖΩ ΠΟΝΤΟΥΣ!

Πιο συγκεκριμένα:

  • Κατεβάζουμε την εφαρμογή για κινητά
    “Recycle-win”
  • Μετακινούμαστε με τη δημοτική συγκοινωνία, σκανάρουμε το QR Code που υπάρχει σε κάθε όχημα μέσω του QrCode scanner της εφαρμογής και κερδίζουμε πόντους
  • Εξαργυρώνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του προγράμματος Πώς Λειτουργεί

Και τώρα, τι μπορώ να κάνω με αυτούς τους πόντους?

➨ Μπορώ να τους εξαργυρώσω με ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ στα τοπικά εμπορικά καταστήματα που έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα, μέσω της καρτέλας «Χρηματικά Έπαθλα» ή

➨ Μπορώ να τους ΔΩΡΙΣΩ σε όποιο σχολείο θέλω και να το βοηθήσω να κερδίσει τον Σχολικό Διαγωνισμό “Ανακυκλώνουμε στο Σχολείο 2023 – 2024“, μέσω της καρτέλας «Σχολεία»

Έλα κι εσύ στη μεγάλη παρέα του Recycle & Win του Δήμου Αλεξανδρούπολης!

Ανακύκλωσε, Ενημερώσου, Μετακινήσου με την Δημοτική Συγκοινωνία και… ΚΕΡΔΙΣΕ!

Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Recycle & Win του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Με την υποστήριξη της Eco Solutions

#recycle #recyclewin #AXD #alexandroupoli

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη