Κυριακή 2 Ιουνίου 2024

Το 3ο βραβείο κατέκτησε η Θεοδώρα Δελιακίδη, μαθήτρια του 2ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης στην 41η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα!

Πόσα “έξυπνα” μυαλά να χωρέσει αυτή η οικογένεια!…Πόσα “μαθηματικά” μυαλά έχει αυτή η οικογένεια!

Οι διακρίσεις για την οικογένεια Δελιακίδη από την Αλεξανδρούπολη δεν σταματούν, χαρίζοντας υπερηφάνεια όχι μόνο στην ίδια άλλα και σε όλη την τοπική κοινωνία και κυρίως στην εκπαιδευτική κοινότητα. Επιτυχίες που δίνουν το φωτεινό παράδειγμα για την γενιά που ακολουθεί σε αυτήν την χώρα…Επιτυχίες που δίνουν ελπίδα και αισιοδοξία!

Πριν από λίγο καιρό την πλήρη υποτροφία στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής κατέκτησε ο μαθητής της Γ’ τάξης του 4ου ΓΕΛ Δημήτρης Δελιακίδης, ύστερα από ένα σερί επιτυχιών σε διαγωνισμούς, συμμετοχή στην Εθνική Ομάδα Επιστημόνων και στην απόκτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας στην ηλικία των δεκαέξι χρόνων. Ο νεαρός μαθητής υπενθυμίζεται, ότι είχε περάσει ύστερα από εξετάσεις στο Αμερικανικό Σύστημα Εισαγωγής στην Ανώτατη Εκπαίδευση, που ήταν η επιλογή του στο τμήμα Electrical Engineering and Applied Sciences του Πανεπιστημίου UPENN με πλήρη υποτροφία στη διάρκεια των σπουδών του.

Η οικογένεια μετά από λίγους μήνες υποδέχεται ακόμη μια επιτυχία, αυτή την φορά από την αδερφή του Δημήτρη, την Θεοδώρα Δελιακίδη, μαθήτρια της Β´ ταξης του 2ου Γυμνασίου, η οποία και πήρε μέρος στην 41η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα “Ο Αρχιμήδης” που διοργανώθηκε από την ελληνική μαθηματική εταιρεία και κατάφερε να διακριθεί σε πανελλαδικό επίπεδο και συγκεκριμένα η μαθήτρια κατέκτησε το 3ο Βραβείο, το οποίο αποτελεί και το εισιτήριο της για τον προκριματικό διαγωνισμό για τη στελέχωση των ομάδων, οι οποίες θα συμμετάσχουν στη Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα και στη Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων.

Οι πανελλήνιοι διαγωνισμοί στα μαθηματικά παραμένουν οι πιο ανταγωνιστικοί μαθητικοί διαγωνισμοί. Στην 3η φάση, στον διαγωνισμό “Αρχιμήδη”, οι μαθητές της Β’ γυμνασίου διαγωνίζονταν σε κοινά θέματα με αυτούς της Γ’ γυμνασίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους συνολικά 34 μαθητές γυμνασίου που βραβεύονται μόλις οι 7 είναι από την Β’ γυμνασίου.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που για μια ακόμη χρονιά ο Έβρος έχει επιτυχίες σε ένα τόσο σημαντικό διαγωνισμό! Πολλά συγχαρητήρια και στους γονείς αλλά και τους καθηγητές για την συμβολή τους σε αυτήν την επιτυχία, τόσο ως συμπαραστάτες όσο και ως καθοδηγητές», αναφέρουν οι διοργανωτές.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email