Κυριακή 12 Μαΐου 2024

Το 3ο Δημοτικό Σχολείο παραμένει ως απόφαση για την στέγαση της Σχολής Ψυχολογίας

Στην αρχική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Διδυμοτείχου φαίνεται ότι παραμένουν βουλευτές, Δήμαρχος και Πρυτανεία του Δ.Π.Θ. και αυτή είναι η στέγαση της Σχολής Ψυχολογίας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, παρά τις όποιες αντιδράσεις υπήρξαν από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

Το Σάββατο, όπως αναφέρει και το radioevros.gr πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου,  οι τρείς βουλευτές Έβρου (Δημοσχάκης, Δερμεντζόπουλος, Κελέτσης), ο Πρύτανης του ΔΠΘ Αλέξανδρος Πολυχρονίδης και ο αντιπρύτανης οικονομικών Φώτης Μάρης, προκειμένου να επισφραγίσουν εκ νέου τις τρείς αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για την εγκατάσταση της σχολής στο 3ο Δημοτικό Σχολείο και εν συνεχεία να συναντηθούν με τον  Υφυπουργό Παιδείας Άγγελο Συρίγο την προσεχή Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου στο προγραμματισμένο ραντεβού για το συγκεκριμένο θέμα.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, το 3ο Δημοτικό Σχολείο θα αποτελέσει προσωρινή λύση για την έναρξη λειτουργίας της Σχολής ώστε να μην χαθεί η ακαδημαϊκή χρονιά και να υποδεχτεί τους πρώτους φοιτητές το Σεπτέμβριο του 2022. Ταυτόχρονα θα παραχωρηθεί το κτίριο της ΔΕΥΑΔ, απέναντι από το 3ο Δημοτικό, για τη στέγαση των διοικητικών υπηρεσιών του τμήματος. Για την οριστική χωροθέτηση του νέου τμήματος και άλλων πιθανών τμημάτων στο μέλλον, θα παραχωρηθεί η έκταση απέναντι από το ξενοδοχείο Ερμής, κοντά στον περιφερειακό του Διδυμοτείχου.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη