Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Το lockdown βλάπτει σοβαρά την εθελοντική αιμοδοσία – Έκκληση για αύξηση των αποθεμάτων αίματος στα 2 νοσοκομεία του Έβρου

Ακόμα και σε αναβολή προγραμματισμένων χειρουργικών επεμβάσεων μπορεί να οδηγήσει η παντελής έλλειψη μονάδων αίματος που διαπιστώνεται στις αιμοδοσίες των νοσοκομείων Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου.

Σε έκτακτη ανακοίνωσή της με τίτλο “Μεγάλη η ανάγκη για αίμα”, η Ένωση Συλλόγων και Ομάδων Εθελοντών Αιμοδοτών Έβρου εξηγεί ότι το πρόβλημα επιτείνεται εξαιτίας της αιμοδοτικής καραντίνας στην οποία έχει τεθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο και μέχρι τις 8 Μαρτίου του 2021, μετά την επιβεβαίωση κρούσματος ελονοσίας στην περιοχή, η Ορεστιάδα και τα όμορα χωριά (Θούριο, Χειμώνιο, Παλιά Σαγήνη, Νέα Ορεστιάδα, Πύργος, Λεπτή, Νεοχώρι, Σάκος, Καβύλη, Ν. Βύσσα).

Επιπλέον, η αιμοδοτική δραστηριότητα, συνολικά, έχει περιοριστεί εν μέσω πανδημίας, και αυτό έχει προκαλέσει επικίνδυνη μείωση αποθεμάτων μονάδων αίματος.

Η Ένωση απευθύνει έκκληση στους αιμοδότες που μπορούν να προσφέρουν αίμα να το πράξουν στην αιμοδοσία του νοσοκομείου Διδυμοτείχου, που είναι ανοιχτή καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και από τις 5 μέχρι τις 7 το απόγευμα, και 9 π.μ. με 1 μ.μ. τα Σαββατοκύριακα. Όσον αφορά την αιμοδοσία του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, λειτουργεί από Κυριακή έως Παρασκευή από τις 8:30 το πρωί έως τις 2:30 το μεσημέρι και Τετάρτες, Σάββατα, Κυριακές και αργίες και τις απογευματινές ώρες, από τις 17:30 έως τις 20:30. Επίσης, τα πρωινά του Σαββάτου η κινητή μονάδα αιμοδοσίας βρίσκεται μπροστά από το Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, ενώ στην πινακοθήκη του δήμου γίνονται επίσης αιμοδοσίες, από Δευτέρα έως Σάββατο (8:30 π.μ. έως 14:00 μ.μ.)

“Κάνουμε το καθήκον μας προς τον εαυτό μας και προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο μας, τώρα που μας χρειάζεται περισσότερο παρά ποτέ”, είναι το μήνυμα της Ένωσης των αιμοδοτικών συλλόγων και ομάδων του Έβρου.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη