Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Τρία χρόνια χωρίς την Ελένη Τοπαλούδη

Πέρασαν κιόλας τρία χρόνια από κείνη την φοβερή στιγμή που έπεσε σαν κεραυνός στην κοινωνία του Διδυμοτείχου αλλά και στο πανελλήνιο, η είδηση της δολοφονίας της νεαρής Ελένης Τοπαλούδη.

Μιας φοιτήτριας που συγκλόνισε και συγκλονίζει, που έγινε σύμβολο των κακοποιημένων γυναικών και που η δίκη της απασχόλησε με μελανά χρώματα την επικαιρότητα, δημιουργώντας συναισθήματα συγκίνησης, αγανάκτησης και θυμού για τον άδικο χαμό της.

Σήμερα στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Διδυμοτείχου εκεί που τελέστηκε η νεκρώσιμος ακολουθία της Ελένης, έγινε το τριετές μνημόσυνο της.

Οι γονείς της αποκαμωμένοι από το βαρύ φορτίο που σηκώνουν , από τον Γολγοθά που ανεβαίνουν καθημερινά και που έχει τσακίσει το είναι τους.

Η Κούλα και ο Γιάννης, γονείς της Ελένης με βία βγάζουν φωνή και μέσα από αυτήν πηγάζει ο καημός και η φωτιά που καίει τα σωθικά τους.

Στα λόγια τους διακρίνει κανείς τις δύσκολες μέρες, τα δύσκολα χρόνια που βιώνουν από τότε που έφυγε «ο ανθός της νιότης» όπως αποκαλούν το κορίτσι τους, που είχε όνειρα και σχέδια μεγάλα για την ζωή.

Η ζωή τους σταμάτησε σε κείνη τη μέρα που πήραν το μαντάτο .Ο χρόνος σταμάτησε εκεί και για τους δύο. Η μητέρα της αδυνατεί να ανταποκριθεί στην καθημερινότητα, στα θέματα υγείας που αντιμετωπίζει, στο επάγγελμα της (ως νηπιαγωγός) που πλέον δεν μπορεί να εξασκήσει , στο γιο της που δυστυχώς όπως αναφέρει η ίδια, έχασε και αδερφή και γονείς, αφού καθημερινά η ζωή στο σπίτι τους είναι αφόρητη. Τόσο που τον πιάνει το παράπονο λέγοντας τους ότι «καθημερινά ασχολούνται με το νεκρό παιδί τους και καθόλου με το ζωντανό.»

Άνοιξαν την καρδιά τους στην ΕΡΤ Ορεστιάδας τρία χρόνια μετά, χωρίς να λησμονήσουν να ευχαριστήσουν όσους βρέθηκαν κοντά τους στις δύσκολες στιγμές μακρινοί και κοντινοί άνθρωποι και όπως λέει ο Γιάννης Τοπαλούδης, μακάρι «ο θάνατος όλων αυτών των γυναικών να ευαισθητοποιήσει όλους αυτούς που αποφασίζουν για μας.»

«Μακάρι να προσπαθήσουμε και να μπορέσουμε να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, μακάρι όλοι μαζί να μπορέσουμε να καλυτερεύσουμε την κοινωνία μας» λέει και ξαναλέει ο πατέρας της Ελένης, μήπως και σταματήσει το κακό.

Γιατί όπως λέει ο θυμόσοφος λαός, «όποιος χάνει το γονιό του γίνεται στάχτη, όποιος όμως χάνει το παιδί του γίνεται κάρβουνο».

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη