Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Τρίγωνο: Κραυγή απόγνωσης από τους καρκινοπαθείς – Σταματούν τις χημειοθεραπείες λόγω έλλειψης συγκοινωνίας

Κάτι περισσότερο από δύσκολες είναι οι συνθήκες μετακίνησης για τους καρκινοπαθείς στο χωριό Τρίγωνο του Β. Έβρου που θέλουν να μεταβούν στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, για να υποβληθούν στις απαραίτητες χημειοθεραπείες τους.

Καρκινοπαθής γυναίκα από τον οικισμό του Δήμου Ορεστιάδας, μιλώντας στο blog totrigono.blogspot.com απευθύνει κραυγή απόγνωσης. Αναλυτικά αναφέρει:

“Σταματώ τις χημειοθεραπείες δεν μπορώ άλλο να σκέφτομαι με ποιο τρόπο να κατέβω στο νοσοκομείο τής Αλεξανδρούπολης. Δεν έχει ούτε τρένο ούτε λεωφορείο από το Τρίγωνο για να κατέβω στην Ορεστιάδα και να συνεχίσω για την Αλεξανδρούπολη, ούτε το απόγευμα να επιστρέψω! Θα τις σταματήσω δεν γίνεται διαφορετικά και ας πεθάνω”.

Όπως αναφέρει το blog, αυτά είναι τα λόγια της γυναίκας που κάθε δύο εβδομάδες πρέπει να κατεβαίνει για τις θεραπείες της και επιπλέον για άλλες εξετάσεις, αξονικές κ.λ.π. Πλέον πρόσβαση στα νοσοκομεία τού Έβρου έχουν όσοι διαθέτουν δικό τους μεταφορικό μέσο.

Στο ρεπορτάζ σημειώνεται τέλος ότι αυτή είναι η κατάσταση τα τελευταία χρόνια με τις συγκοινωνίες στο Τρίγωνο, ενώ πριν ένα χρόνο για τον ίδιο λόγο είχε σταματήσει τίς χημειοθεραπείες και μία ηλικιωμένη γυναίκα πού τελικά πέθανε!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email