Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Τρίπρας από Φέρες: «Με ψέματα και κοροϊδίες δεν λύνονται τα προβλήματα»

Από τις Φέρες, όπου συναντήθηκε με αγρότες και κτηνοτρόφους, ξεκίνησε την περιοδεία του στη Θράκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας.

Εξέφρασε τη «διπλή αγωνία» του, όπως είπε, τόσο για την εξέλιξη της πανδημίας όσο και για το κύμα ακρίβειας που πλήττει τα νοικοκυριά, και άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι «με ψέματα και κοροϊδίες δεν λύνονται τα προβλήματα».

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για το «σύνδρομο της τρίτης εβδομάδας, όταν δηλαδή ήδη έχουν εξαντληθεί τα χρήματα του μήνα» και υπογράμμισε ότι «ο κατώτατος μισθός παραμένει εδώ και τρία χρόνια καθηλωμένος».

Ειδική αναφορά έκανε στην πρόταση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης για τους αγρότες, σημειώνοντας πως η μείωση που έγινε δεν αφορά το σύνολο των αγροτών, ενώ υπογράμμισε και τις συνέπειες που έχουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι από τις μεγάλες αυξήσεις στο κόστος παραγωγής.

Το πρόγραμμα της επίσκεψής του στη Θράκη θα συνεχιστεί με επόμενη στάση στον Ίασμο Ροδόπης και στην Κομοτηνή, όπου θα συναντηθεί με νέους επιστήμονες, ενώ στις 7 το απόγευμα είναι προγραμματισμένη και η κεντρική ομιλία του, στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής.

Πηγή: EΡΤ Ορεστιάδας – Χ. Σαμουρίδου

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email