Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

Τραυματίστηκαν πυροσβέστες στη φωτιά της Καβάλας, κάηκε πυροσβεστικό όχημα – Κάηκαν σπίτια στο Διαλεκτό, νέες εκκενώσεις οικισμών

Δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν και ένα όχημα υπέστη ζημιές στη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε δασική έκταση στο Διαλεκτό της Καβάλας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας από τους πυροσβέστες έχει υποστεί εγκαύματα στο πρόσωπο και ο άλλος στα χέρια. Και οι δυο έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το όχημα των πυροσβεστών μπήκε μέσα στη φωτιά κατά την επιχείρηση κατάσβεσης, με αποτέλεσμα να καεί. Συμφωνά με το kavalanews.gr, η φωτιά κινείται προς το χωριό Δαμασκηνιά, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο χωριό Διαλεκτό έχουν καεί και σπίτια.

Οι πολίτες στο Διαλεκτό έλαβαν μήνυμα από το 112 στα κινητά τους να κατευθυνθούν νότια προς την Παλιά Εθνική Οδό. Λίγο αργότερα, με νέο μήνυμα του 112 ενημερώνονται κάτοικοι και επισκέπτες σε Δαμασκηνιά, Εκλεκτό και Αβραμυλιά να εκκενώσουν και να κατευθυνθούν νότια προς την Παλαιά Εθνική Οδό.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία στο σημείο επιχειρούν 12 πυροσβέστες με έξι υδροφόρα οχήματα και ένα αεροσκάφος.

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας (21/8) σε δασική έκταση (και) στην περιοχή Διαλεκτό Καβάλας. Στο σημείο έχουν σπεύσει 12 πυροσβέστες, έξι οχήματα και ένα αεροσκάφος. Η φωτιά ξέσπασε και καίει δασική έκταση στην περιοχή Διαλεκτό της Καβάλας. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στις φλόγες έχουν παραδοθεί ελαιώνες και καλλιέργειες.

Λίγο πριν τις 15:00 εστάλη μήνυμα από το 112 για όσους βρίσκονται στο Διαλεκτό να εκκενώσουν με κατεύθυνση νότια προς την Παλαιά Εθνική Οδό.

Πηγή: dnews.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη