Κυριακή 5 Μαΐου 2024

Τρείς συλλήψεις για την προσάραξη του περιηγητικού σκάφους στη Σαμοθράκη με 77 επιβάτες

Τρείς μέρες μετά, ήρθε και η επίσημη ανακοίνωση για το συμβάν της προσάραξης του περιηγητικού σκάφους «ΘΕΟΔΩΡΑ» στη Σαμοθράκη που παραλίγο να μετατραπεί σε τραγωδία καθώς μετάφερε 77 άτομα. Σύμφωνα με όσα επίσημα πλέον αναφέρονται στην ανακοίνωση, το σκάφος προσέκρουσε σε άγνωστο αντικείμενο στην θαλάσσια περιοχή ”Σκεπαστός ” ν.Σαμοθράκης, ωστόσο οι επιβάτες αποβιβάστηκαν όλοι ασφαλείς. Η ανακοίνωση αναφέρει ότι υπήρξαν συνολικά τρείς συλλήψεις στο συγκεκριμένο περιστατικό, οι δύο εκ των οποίων ακολούθησαν του συμβάντος όταν επιχείρησαν να το ανεκλύσουν παράνομα από το σημείο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος :

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες την 05-08-2022 η Λιμενική Αρχή Σαμοθράκης, για πρόσκρουση του Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους ”ΘΕΟΔΩΡΑ ΙΙ” Ν. Ζακύνθου 76 σε άγνωστο αντικείμενο, στην θαλάσσια περιοχή ”Σκεπαστός ” ν.Σαμοθράκης, κατά την εκτέλεση περιηγητικού πλου, με 75 επιβάτες και 2 άτομα πλήρωμα, με αποτέλεσμα την εισροή υδάτων στο σκάφος.

Ο Πλοίαρχος του ανωτέρω σκάφους κατευθύνθηκε στην πλησιέστερη ακτή και προέβη σε προσγειάλωση του σκάφους, με αποτέλεσμα την ασφαλή αποβίβαση των επιβαινόντων του.

Στην περιοχή μετέβησαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου διαπίστωσαν ότι δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων ή θαλάσσια ρύπανση.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”ΘΕΟΔΩΡΑ ΙΙ”, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαίωσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ συνελήφθη ο 31χρονος ημεδαπός Πλοίαρχος του σκάφος.

Στη συνέχεια, απογευματινές ώρες την 06-08-2022, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 65 και 58 ετών, διότι επιχείρησαν να ρυμουλκήσουν το ανωτέρω σκάφος, ο μεν 65χρονος ως χειριστής του υπό απαγόρευση απόπλου ”ΘΕΟΔΩΡΑ ΙΙ”, ο δε 58χρονος ως χειριστής Ε/Π – Α/Κ σκάφους, χωρίς το υπό απαγόρευση σκάφος να έχει επιθεωρηθεί από αρμόδιο ναυπηγό ή νηογνώμονα και χωρίς να έχει δοθεί η σχετική άρση απαγόρευσης απόπλου.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Σαμοθράκης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης που διενεργεί την προανάκριση, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email