Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Τριών Ιεραρχών: Ανοιχτά τα σχολεία, κλειστά φροντιστήρια και πανεπιστήμια

Ανοιχτά θα παραμείνουν τα σχολεία αύριο Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, καθώς η σχολική αργία για την ημέρα των Τριών Ιεραρχών καταργήθηκε το 2020 με διάταξη που κατέθεσε στη Βουλή η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.

Οι μαθητές θα παρακολουθήσουν στο σχολείο τους τις εορταστικές εκδηλώσεις για το έργο και την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα γράμματα ή θα εκκλησιαστούν για δύο ώρες. Σύμφωνα με τη νομοθετική ρύθμιση, «οι εκδηλώσεις αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν θρησκευτικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες σχετικά με την προβολή του κοινωνικού και παιδαγωγικού έργου των Μεγάλων Πατέρων και της προσφοράς τους στην Εκπαίδευση και τα Γράμματα».

Κάτι όμως που δεν ισχύει για τα φροντιστήρια καθώς, σύμφωνα με την «Καθημερινή», η μη ανανέωση των εγκυκλίων του υπουργείου Παιδείας για τη λειτουργία των φροντιστηρίων την ημέρα των Τριών Ιεραρχών, καθιστά αργία τη συγκεκριμένη ημέρα για τον κλάδο.

Ακόμη, σημειώνεται ότι ούτε τα πανεπιστήμια θα λειτουργήσουν. Επίσης, σε κάποια πανεπιστημιακά τμήματα έχει προγραμματιστεί εορταστική εκδήλωση.

ΠΗΓΗ: voria.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email