Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Τσαβούσογλου: «Ελπίζουμε ότι η αλληλεγγύη στον σεισμό θα ανοίξει νέα σελίδα με την Ελλάδα»

Το βελτιωμένο κλίμα στις σχέσεις της Ελλάδας και της Τουρκίας κατέδειξε με δηλώσεις του σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αποτιμώντας τόσο την παρουσία της ελληνικής ομάδας διάσωσης στις κατεστραμμένες από τον σεισμό περιοχές όσο και το ταξίδι-αστραπή την Κυριακή του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια.

Από την στιγμή της άφιξης του Νίκου Δένδια στα Άδανα και από τον θερμό εναγκαλισμό του με τον Τούρκο ομόλογό του έγινε φανερό ότι κάτι έχει αλλάξει στις σχέσεις.

Σήμερα, στη διάρκεια των κοινών δηλώσεών του με τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών, Ελι Κοέν, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αφού ευχαρίστησε το Ισραήλ, σύμφωνα με όσα μεταδίδει από την Τουρκία ο Μανώλης Κωστίδης, είπε:    

«Θέλουμε σταθερότητα και ειρήνη στην περιοχή μας. Τα βήματα που έχουμε κάνει για την εξομάλυνση των σχέσεών μας με τις χώρες της περιοχής, ιδίως με το Ισραήλ, είναι προφανή. Ελπίζω ότι η αλληλεγγύη μας κατά τη διάρκεια αυτού του σεισμού θα είναι επίσης καθοριστική για το άνοιγμα μιας νέας σελίδας με την Ελλάδα. Ως εκ τούτου, όπως όλες οι χώρες της περιοχής, πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για τη σταθερότητα, την οικονομική ανάπτυξη και την ειρήνη της περιοχής μας».

ΠΗΓΗ: skai.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη