Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Τσιόδρας: 4.000 περίπου τα ενεργά κρούσματα στην Αθήνα αυτή τη στιγμή

«Η πατρίδα μας είναι σε σχετικά καλή θέση μαζί με κάποιες σκανδιναβικές χώρες» τόνισε ο Σωτήρης Τσιόδρας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, Ο ειδικός λοιμωξιολόγος, επισήμανε ακόμα πως «παρακολουθούμε στενά τις πύλες εισόδου, που ήταν πιο σημαντικές το καλοκαίρι, τώρα περισσότερο για τις μεταλλάξεις. Το νέο στέλεχος δείχνει να επικρατεί όταν του δίνονται οι συνθήκες για τη διάδοσή του». 

Ο Σωτήρης Τσιόδρας, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την Αθήνα, τονίζοντας πως «η Αθήνα έχει αύξηση, την παρακολουθούμε με την ίδια αγωνία. Βλέποντας και τις αντοχές του κόσμου που έχουν εξαντληθεί. Τι θα κάνουμε; Πόσα είναι τα ενεργά κρούσματα. Βόρειος τομέας 81% αύξηση. 

Έχει περίπου 4000 ενεργά κρούσματα, είναι πάρα πολλά. Ο ιός είναι εδώ, ελπίζουμε να είναι για λίγους μήνες και θα μας πιέσει κι άλλο. Εκτός από τα κρούσματα, παρακολουθούμε νοσηλείες ΜΕΘ, διασωληνώσεις, θανάτους. Παρακολουθούμε το ιικό φορτίο στα λύματα. Τα λύματα στην Αττική, ο εβδομαδιαίος μέσος όρος έχει τεράστια αύξηση αντίστοιχη με το Νοέμβριο. Η Θεσσαλονίκη υποχώρησε σημαντικά».

Ο κ. Τσιόδρας πάντως σημείωσε και την αισιοδοξία του σχετικά με τα εμβόλια, λέγοντας πως «Με τα εμβόλια η επιδημία πιστεύω θα τελειώσει. Αλλά το εμβόλιο πρέπει να είναι δημόσιο αγαθό». 

Πηγή: reader.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email