Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Τσουχτερά πρόστιμα για ψεκαστικά χωρίς sticker καταλληλότητας

Από 300 έως 5.000 ευρώ τα πρόστιμα σε όποιον διαθέτει τέτοια μηχανήματα χωρίς να έχουν πιστοποιηθεί.

Αυτό προβλέπει σχετική απόφαση του υφυπoυργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Οικονόμου, η οποία τροποποιεί την υπ’ αριθ. Ε8 1831/39763/7.4.2015 απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Σύστημα επιθεώρησης εξοπλισμού εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων και διαδικασίας χορήγησης πιστοποιητικού επιθεώρησης» (Β΄ 671).

Παράλληλα στην απόφαση αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«1. Στο πεδίο εφαρμογής της παρούσας υπάγεται ο πάσης φύσεως εν χρήσει εξοπλισμός εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη γεωργική και δασική παραγωγή, τη γεωργία και τη δασοκομία για επαγγελματική χρήση, είτε είναι αυτοκινούμενος, είτε δυναμοδοτούμενος από γεωργικό ελκυστήρα ή άλλο αγροτικό μηχάνημα, είτε έχει ανεξάρτητη – αυτόνομη πηγή δυναμοδότησης.

2. Με την επιφύλαξη των παρ. 2 και 3 του άρθρου 4α, εξαιρούνται από το πεδίο εφαρμογής της παρούσας οι επινώτιοι ψεκαστήρες.».

«7. Ο ιδιοκτήτης του ΕΕΓΦ πρέπει να είναι παρών κατά την επιθεώρηση, ώστε να γνωρίζει τις ελλείψεις που διαπιστώθηκαν και τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβεί για την αποκατάστασή τους.»

«1. Επιβάλλεται πρόστιμο από τριακόσια (300) ευρώ έως (5.000) ευρώ, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 45 του ν. 4036/2012, σε όποιον διαθέτει στην αγορά ΕΕΓΦ που δεν είναι εφοδιασμένος με πιστοποιητικό επιθεώρησης και αυτοκόλλητο σήμα καταλληλότητας (sticker), σύμφωνα με την περ. α΄ της παρ. 3 του άρθρου 4.».

πηγή agrotypos.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη