Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Τυχερό Έβρου: «Φτάνει πια – Όχι αλλά λουκέτα»

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 14 Ιουλίου η προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους κατοίκους του Tυχερού και με την παρουσία πολλών ακόμα Εβριτών. 

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργανώθηκε από την Επιτροπή Φορέων Τυχερού οι οποίοι διαμαρτύρονται με αυτόν τον τρόπο αναφορικά με την υποβάθμιση των ΕΛΤΑ και συγκεκριμένα του καταστήματος του Τυχερού που πλέον ανοίγει δύο ημέρες την εβδομάδα κάθε Τετάρτη και Παρασκευή, για 3 ώρες κάθε μέρα. Επίσης αντιδρούν έντονα στην αιφνίδια απόφαση της διοίκησης της τράπεζας Πειραιώς για το κλείσιμο του καταστήματος του Τυχερού στις 19 Ιουλίου που αιφνιδιάζει με αυτόν τον τρόπο τους πελάτες της αφήνοντας τους χωρίς φυσικό κατάστημα.

Σε όλη τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, το κατάστημα της Πειραιώς τελούσε υπό κατάληψη συμβολικά από το πλήθος που ήταν συγκεντρωμένο εκεί.

Τέλος καταγγέλλουν την υποβάθμιση του πολυιατρείου του Τυχερού και των ιατρείων των οικισμών.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν κάνουν λόγο ξεκάθαρα για εχθρική στάση ενάντια στους ακρίτες του Έβρου θυμίζοντας την συμβολή τους στα γνωστά γεγονότα του μεταναστευτικού και τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξαν σε αυτά.

Έντονες ήταν οι διαμαρτυρίες αναφορικά με την καθολική απουσία των βουλευτών Έβρου, κυβερνητικών και μη.

Τέλος, και με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, ζητούν οι διοικήσεις των παραπάνω οργανισμών να ανακαλέσουν τις αποφάσεις τους. Χαρακτηριστικά αναφέρουν «η ευγενία μας έχει εξαντληθεί». Σε αυτή την προσπάθεια καλούν όλους τους βουλευτές του νομού να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την αποτροπή των παραπάνω αποφάσεων.

Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας παραβρέθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς.

Παρακολουθήστε τις δηλώσεις που έκανε ο αντιδήμαρχος Σουφλίου Δ. Δαρούσης και ο Α. Λογαράς, μέλος της Επιτροπής Φορέων Τυχερού:

Στο τέλος των ομιλιών πραγματοποιήθηκε πορεία από το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στο κατάστημα των ΕΛΤΑ στο Τυχερό όπου και έγινε συμβολική κατάληψη και πάλι στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση του εκεί καταστήματος.

Δείτε τις δηλώσεις του Δήμαρχου Σουφλίου Παναγιώτη Καλακίκου:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη