Κυριακή 2 Ιουνίου 2024

Υπάρχει λύση για το στεγαστικό… H αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας απάντηση στη στεγαστική κρίση – Τι προτείνει ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός

Την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου με συγκεκριμένο τρόπο που θα αποτελέσει απάντηση στο στεγαστικό πρόβλημα που πλήττει κυρίως τα νοικοκυριά χαμηλότερων εισοδημάτων, πρότεινε ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Γιώργος Στασινός. Σημείωσε, μάλιστα, ότι το ΤΕΕ είναι στη διάθεση της πολιτείας, προκειμένου να αναλάβει την υλοποίηση της πρότασης.

Μιλώντας στο 2ο STAR Forum που έγινε στη Λαμία, με κεντρικά θέματα συζήτησης το δημογραφικό και το Brain Drain, ο Γιώργος Στασινός αναφέρθηκε αναλυτικά και με παραδείγματα στην πρόταση που έχει ήδη καταθέσει στην πολιτεία το ΤΕΕ, ενώ ζήτησε και πολιτική συναίνεση στη στεγαστική πολιτική.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΕΕ η λύση στο στεγαστικό πρόβλημα είναι η ανταλλαγή αναξιοποίητων και εγκαταλελειμμένων ακινήτων του δημοσίου με σύνολο διαμερισμάτων, τα οποία στη συνέχεια θα δίνονται προς ενοικίαση, έναντι χαμηλού μισθώματος, σε οικογένειες με βάση κοινωνικο-οικονομικά κριτήρια. Μάλιστα, το μίσθωμα θα μπορούσε να είναι εξαιρετικά χαμηλό έως μηδενικό για νέα ζευγάρια που αποκτούν παιδιά.

Έστειλε, παράλληλα, μήνυμα ότι «αντί κάποιοι αρμόδιοι να κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου, να βάλουν κάποιους ανθρώπους – εγώ και σαν ΤΕΕ το κάνω και με μεγάλη χαρά γιατί αφορά στους πολίτες – να κάνουν αυτή τη διαδικασία και σε 2-3 χρόνια θα έχει 2-3 χιλιάδες ακίνητα που θα διαθέσει στους πολίτες».

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email