Σάββατο 27 Απριλίου 2024

«Υπαίθριο» μάθημα μελισσοκομίας για τους μαθητές του δημοτικού σχολείου Λακκώματος Σαμοθράκης

Σύμφωνα με τον Αλβέρτο Αινστάιν: « Αν οι μέλισσες εξαφανιστούν, το ανθρώπινο είδος θα εξαφανιστεί μέσα σε τέσσερα χρόνια». Με αυτό το σύνθημα ξεκίνησε μια όμορφη πρωτοβουλία του Δημοτικού Σχολείου Λακκώματος στη Σαμοθράκη, ώστε τα παιδιά να γνωρίσουν τις μέλισσες, τη ζωή τους και τα πολύτιμα δώρα τους στους ανθρώπους, σύμφωνα με ενθουσιώδεις αναρτήσεις των γονέων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Παγκόσμιας ημέρας των Μελισσών που είναι στις 20 Μαΐου. Οι μικροί μαθητές, έξω από τις αίθουσες και μακριά από στείρα γνώση των βιβλίων, είδαν από κοντά τον κύκλο ζωής των μικρών «χρυσών» εντόμων.

Με την καθοδήγηση ενός από τους πιο έμπειρους και δραστήριους μελισσοκόμους του νησιού της Σαμοθράκης, τον κύριο Γιώργο Βασιλούδια, οι νεαροί μαθητές γνώρισαν τον τρόπο παρασκευής του μελιού, είδαν από κοντά τη διαδικασία και γνώρισαν μυστικά της μελισσοκομίας.

Η αξιέπαινη δράση του σχολείου ενθουσίασε τόσο τους μαθητές όσο και τους γονείς οι οποίοι εξήραν την πρωτοβουλία των διδασκόντων να φέρουν τα παιδιά σε επαφή με τον φυσικό κόσμο, να γνωρίσουν την παραγωγή και να αγαπήσουν το σχολείο με τις γνώσεις που τους προσφέρει μέσα στη φύση.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email