Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Υπεγράφη σύμβαση μεταξύ Δήμου Αλεξ/πολης και Δ.Π.Θ. για την υλοποίηση του Προγράμματος Τέχνη και Πολιτισμός

Με την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας επισφραγίστηκε η συνεργασία μεταξύ του Δήμος Αλεξανδρούπολης και της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Δ.Π.Θ. για την υλοποίηση του Προγράμματος Τέχνη και Πολιτισμός στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Κατά τη σημερινή συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης με τον Κοσμήτορα της Σχολής κ. Θεόδωρο Κεβρεκίδη και τις διδάσκουσες του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης και του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία κυρίες Αναστασία Οικονομίδου, Τίνα Μαυρομαρά, Μυρσίνη Λαντζουράκη και Μαριάννα Παυλίδου, παρουσία του Αντιδημάρχου Πολιτισμού, Αθλητισμού, Εθελοντισμού, Νεολαίας και Παιδείας Θεόδωρος Βουρδολης, συζητήθηκαν όλες οι ευκαιρίες και το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων που αφορούν στις εκπαιδευτικές δράσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Απότοκος της συνεργασίας είναι η διοργάνωση του προγράμματος «Τέχνη και Λόγος», το οποίο θα αναπτυχθεί σε τρεις άξονες: 1. Δημιουργικά και βιωματικά εργαστήρια για παιδιά, 2. Διαλέξεις για ενήλικες και 3. Παρουσιάσεις και εκθέσεις για το ευρύτερο κοινό.

Στόχος των δράσεων είναι σχεδιαστούν και υλοποιηθούν καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται σε παιδιά του δήμου μας, να ευαισθητοποιήσουν το κοινό της πόλης σε θέματα εκπαιδευτικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος και να προσφέρουν μέσω της τέχνης και του λόγου, παραδείγματα καινοτόμων μεθόδων και τεχνικών για τη διδασκαλία στην τάξη.

Τα βιωματικά εργαστήρια για παιδιά, τα οποία επιμερίζονται σε πέντε είδη θεματικών εργαστηρίων –Λογοτεχνίας, Γλώσσας, Εικαστικών, Μουσικής και Θεάτρου- θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης.

Το πρώτο εικαστικό δημιουργικό εργαστήρι για παιδιά ηλικίας 5-8 και 9-12 ετών με τίτλο «Ταξιδεύουμε στον μαγικό κόσμο του Χουάν Μιρό» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Οκτωβρίου από φοιτητές και φοιτήτριες της Σχολής Επιστημών Αγωγής και υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη της κας Μαριάννας Παυλίδου.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ e-MALL: Αξίζει να δείτε ακόμη