Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Υποβαθμίζεται το ακριτικό Δημοτικό Σχολείο του Κυπρίνου

Την παρέμβαση της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμεως, ζητά με επιστολή του ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης, αναφορικά με την υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Κυπρίνου από εξαθέσιο σε τετραθέσιο.

Για το ίδιο θέμα παρεμβάσεις έκαναν  κοινοβουλευτικά ο  βουλευτής Α. Δημοσχάκης και με επαφές του ο βουλευτής Χρήστος Δερμεντζοπουλος.

Στην επιστολή του ο κ. Μαυρίδης τόνισε τη θέση που βρίσκεται το σχολείο στα Ελληνοβουλγαρικα σύνορα την άριστη κτιριακή υποδομή του, αλλά και την θέση το κοντά στις δομές ΚΥΤ και ΠΡΟΚΕΚΑ. Ανέφερε επίσης ότι στην κοινότητα υπάρχουν στρατιωτικές οικίες αξιωματικών στις οποίες θα εγκατασταθούν οικογένειες στρατιωτικών που έρχονται με μετάθεση.

Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο κ. Μαυρίδης παραδέχθηκε ότι σύμφωνα με το γράμμα του νόμου ένα τέτοιο σχολείο θα έπρεπε να κατατάσσονταν σε τριθέσιο. Όμως όλα δεν είναι αριθμοί όπως είπε, άλλωστε στον αρχικό σχεδιασμό που ήταν έτοιμος μήνες πριν δεν υπήρχε καμία υποβάθμιση για καμία δομή.

Αυτό προέκυψε αρχές Αυγούστου, ενώ σήμερα αναμένεται να έχει κατά πάσα πιθανότητα και την απάντηση  της Υπουργού, ώστε να αποκατασταθεί η αδικία σε βάρος της περιοχής.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη