Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

Υποβρύχια έκθεση φωτογραφίας “𝞥𝟂ς & Ύ𝞭𝟂𝞺” από το ΚΕΔΗΦΩΤ

“𝞥𝟂ς & Ύ𝞭𝟂𝞺” έχει τίτλο η υποβρύχια έκθεση φωτογραφίας που πραγματοποιεί το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης από τις 𝟳 έ𝞈ς 𝞃𝝸ς 𝟭𝟭 𝝨𝝴𝝿𝞃𝝴𝝻𝝱𝞀ί𝝾𝞄 𝟮𝟬𝟮𝟰 στο παραλιακό μέτωπο της Αλεξανδρούπολης, στη θέση «Στροφή Εγνατία», δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να απολαύσουν την τέχνη από μια νέα διάσταση.

Αυτή η μοναδική καλλιτεχνική δράση έχει ως στόχο να αναδείξει τη μαγευτική σχέση του φωτός και του νερού, δύο πανίσχυρων στοιχείων της φύσης, μέσα από τον φακό της δημιουργικής φωτογραφίας.

Τα έργα θα εκτεθούν κάτω από την επιφάνεια του νερού, τυπωμένα σε αδιάβροχο μουσαμά, δημιουργώντας ένα θεαματικό παιχνίδι χρωμάτων και σκιών. Το φως και το νερό θα ενώνονται, αναδεικνύοντας τις λεπτομέρειες και τη δυναμική των φωτογραφιών.

Η έκθεση φιλοδοξεί να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τη σημασία αυτών των στοιχείων, προβάλλοντας παράλληλα τη φυσική ομορφιά της Θράκης και άλλων περιοχών. Μέσα από ενότητες που περιλαμβάνουν τοπία, βυθό, πορτρέτα, φύση και πολλά άλλα, τα καλλιτεχνικά φωτογραφικά έργα θα παρουσιαστούν με έναν πρωτότυπο τρόπο, προσφέροντας στο κοινό μια ανεπανάληπτη εμπειρία.

Συμμετέχοντες φωτογράφοι: Χρήστος Αλεξάκης, Νίκος Ανδρεαδάκης, Χριστίνα Γκούσιου, Ηλίας Γρηγοριάδης, Γεωργία Δημητρίου, Νίκος Ζωάκης, Γιάννης Καλτσεράς, Δημοσθένης Καραγεωργίου, Γιώργος Κουβαλάκης, Δρακούλης Κουλαξίδης, Χρήστος Μαλτέζος, Μιχάλης Μπολιάκης, Γιάννης Μπουλταδάκης, Γιούλα Πάτση, Τζούλια Τσιρίδου.

Η έκθεση υλοποιείται με την οικονομική υποστήριξη και την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, καθώς και την αιγίδα του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη