Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024

Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δ. Καιρίδης για το τελωνείο των Κήπων: «Πρέπει να αναβαθμιστεί το συντομότερο»

Ο υπουργός είπε κάτι που όλοι γνωρίζουν και αναγνωρίζουν συμφωνώντας, ότι πρέπει να λυθεί, διότι αυτές οι εικόνες δεν τιμούν κανέναν και σίγουρα δεν συμβάλουν στην ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος στην χώρα μας. Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης αναφέρθηκε στην μεγάλη επισκεψιμότητα, που παρατηρείται από την γειτονική χώρα της Τουρκίας εστιάζοντας στις ουρές χιλιομέτρων που αναμένονται στο Τελωνείο των Κήπων ενόψει της γιορτής του μπαϊραμιού, επιβεβαιώνοντας το μεγάλο πρόβλημα της καθυστέρησης και της ταλαιπωρίας στον μεθοριακό σταθμό του Έβρου, όταν την ίδια ώρα που στο Τελωνείο των Τούρκων η υποδομή είναι σύγχρονη και δεν προκαλεί κανένα προβλήματα στην τουριστική κίνηση.

Ο κύριος Καιρίδης επεσήμανε, πως το πρόβλημα θα εξακολουθεί να υπάρχει μέχρι να κατασκευαστεί η νέα γέφυρα στο ποτάμι. Όπως είπε χαρακτηριστικά, η Κωνσταντινούπολη των 20 εκατομμυρίων κατοίκων είναι δίπλα μας και έρχονται συνέχεια για διακοπές, τόσο στην Αλεξανδρούπολη, την Καβάλα, τη Θάσο και όλα τα παράλια της βόρειας Ελλάδας, γι΄ αυτό και πρέπει γρήγορα να αναβαθμίσουμε την πύλη στους Κήπους.

Παράλληλα, ο κύριος Καιρίδης τόνισε, πως ενώ η πόλη της Αλεξανδρούπολης, πριν 2-3 δεκαετίες, ήταν ένα χωριό δημοσίων υπαλλήλων και στρατιωτικών και μεγάλο κέντρο θεωρούνταν η Ορεστιάδα, λόγω του κάμπου και της πλούσιας αγροτικής παραγωγής, σήμερα, η πρωτεύουσα του Έβρου είναι το πιο γρήγορα αναπτυσσόμενο αστικό κέντρο της βόρειας Ελλάδας, προσθέτοντας πως συντελείται μία κοσμογονία στην περιοχή και ακόμη είμαστε στην αρχή, δεν έχουμε δει ούτε το 5%.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email