Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Υποψήφιος για περιφερειάρχης ο πρώην δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης

Την τελική του απόφαση αν είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης, ανακοίνωσε ο πρώην Δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Θρακικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Αν και ως χαρακτήρας δεν δέχεται να ανακατευτεί σε εκλογές που ενέχουν κινδύνους μη εκλογής του, εντούτοις ο πολύπειρος αυτοδιοικητικός πείσθηκε απο τους στενούς συνεργάτες του αλλά και στελέχη της κεντρικής πολιτικής σκηνής, για να συμμετάσχει ως επικεφαλής στις επερχόμενες εκλογές κόντρα στον νυν Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο.

Η κάθοδος του κου Πετρίδη – αν δεν αλλάξει μέχρι τέλους κάτι που θα ανατρέψει την απόφασή του – δημιουργεί νέα δεδομένα στην περιφερειακή πολιτική σκηνή, και αναγκάζει τους άλλους υποψήφιους Περιφερειάρχες αλλά και τις πολιτικές δυνάμεις που τους στηρίζουν να στηρίξουν την υποψηφιότητά του και να μην κατέλθουν μόνοι τους στην κάλπη.

Παράλληλα η εμφάνιση του Γιώργου Πετρίδη εντείνει και την ανασφάλεια στο επιτελείο του νυν Περιφερειάρχη, που δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να έχει αντίπαλο έναν ισχυρό πολιτικό αυτοδιοικητικό, όπως ο πρώην Δήμαρχος Κομοτηνής, ενώ την ίδια ανησυχία έχουν και στο Τουρκικό Προξενείο, που τώρα πρέπει να επανασχεδιάσουν το πολιτικό προσωπικό που ελέγχεται απο αυτό για να προταθούν πρόσωπα που θα μετέχουν στο ψηφοδέλτιο του κ. Πετρίδη.

Τις επόμενες ημέρες, ο κ. Πετρίδης αναμένεται να κάνει ένα ταξίδι στην Αθήνα για να συναντηθεί με στελέχη κομμάτων, καθώς και με παλιούς συνεργάτες του ενόσω ήταν Δήμαρχος Κομοτηνής.

Εντός του Δεκεμβρίου θα ανακοινωθεί και η πρώτη 20άδα του σκληρού πυρήνα στήριξης και υποψηφιοτήτων του υπ. Περιφερειάρχη.

ΠΗΓΗ: thracenews.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

◉ Διαβάστε ακόμη