Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Υπό βροχή η διαμαρτυρία EMPTY CHAIRS μπροστά στον Φάρο της Αλεξανδρούπολης

Υπό βροχή πραγματοποιήθηκε η «βουβή» δράση διαμαρτυρίας των ανθρώπων του κλάδου εστίασης και Τουρισμού EMPTY CHAIRS-ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ στην πλατεία του Φάρου στην Αλεξανδρούπολη.

Όπως μας είπε ο κ. Νίκος Γεωργιάδης, πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Εστιατορίων-Καφέ-Μπαρ Εστίασης Αλεξανδρούπολης «ζητάμε μείωση του ΦΠΑ από το 13% στο 6%, την μείωση κατά 50% των ασφαλιστικών εισφορών έως τη λήξη του έτους, καθώς και οικονομική ενίσχυση ίση με το 3% του τζίρου του 2019 με ανώτατο πλαφόν τα 8000€. Είναι απόλυτα σημαντικό να αποφευχθούν νέες λήψεις δανείων, αφού θα οδηγήσουν σε όλο και περισσότερα λουκέτα.»

Η δράση έλαβε χώρα παρουσία του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης κ. Γιάννη Ζαμπούκη, του Προέδρου του Επιμελητηρίου Έβρου κ. Χριστόδουλου Τοψίδη και πλήθους επαγγελματιών της εστίασης, που απαιτούν στήριξη από την κυβέρνηση εξαιτίας της πρωτοφανούς κρίσης του κορωνοϊού που πλήττει τις επιχειρήσεις.

Το σύνθημα είναι «απαιτούμε και δεν επαιτούμε», καθώς ο κλάδος της εστίασης κατέχει θέση κομβικής σημασίας για την τοπική οικονομία της Αλεξανδρούπολης, ενώ στηρίζει με τη σειρά του πλήθος άλλων επιχειρήσεων-προμηθευτών.

Η δράση περιλαμβάνει άδειες διατεταγμένες καρέκλες, στις οποίες αναγράφονται τα ονόματα όλων των επιχειρήσεων του κλάδου.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email