Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

Φανή Ντινούδη: Άφησε την νομική για να φτιάξει κοσμήματα στην Σαμοθράκη και κάνει πωλήσεις σε όλον τον κόσμο

Η Φανή με το αγόρι της τον Χάρη μένουν στο Διδυμότειχο αλλά είναι πολίτες του κόσμου. Πριν από μερικά χρόνια αποφάσισαν να εγκαταλείψουν ο τι έκαναν και ο τι είχαν σπουδάσει, η μεν Νομική και ο δε αρχιτεκτονική, για να ασχοληθούν με αυτό που τους αρέσει πραγματικά, την κοσμηματοποιία. Σήμερα διαχειρίζονται ένα από τα γνωστότερα e-shop της χώρας με boho κοσμήματα, το Ethnasia Jewlery,  κάνουν διεθνείς πωλήσεις ενώ πριν από ένα διάστημα έγραψε γι’αυτούς ακόμα και το βρετανικό Vogue. Πως ξεκίνησαν όμως όλα;

«Η ενασχόλησή μου με το κόσμημα ήταν κάτι που δεν είχα φανταστεί ποτέ μέχρι τα πρώτα μου φοιτητικά χρόνια. Ξεκίνησε ως χόμπι όταν ήμουν ακόμα φοιτήτρια νομικής και σε ένα ταξίδι μου στη Σαμοθράκη έμαθα την τέχνη των macrame κοσμημάτων. Βέβαια θυμάμαι πάντα να με ενθουσιάζουν οι μικροί πάγκοι των χειροτεχνών στα ελληνικά νησιά καθώς και σε άλλα μέρη του εξωτερικού όπου πάντα επισκεπτόμουν τα fleamarket και τα διάφορα φεστιβάλ που διοργανώνονταν. Στην αρχή ασχολούμουν ερασιτεχνικά και σιγά σιγά όταν γνώρισα το αγόρι μου που γνωρίζει το τεχνικό κομμάτι αποφασίσαμε να φτιάξουμε το e-shop.» Μας εξηγεί η Φανή που ασχολείται με το δημιουργικό κομμάτι ενώ ο Χάρης με το τεχνικό κομμάτι του e-shop. Στη σελίδα τους θα βρει κανείς μία μεγάλη γκάμα προϊόντων, boho αισθητικής που αντανακλά την φιλοσοφία τους πάνω στη ζωή, αλλά και συλλογή με την οποία στηρίζουν διάφορους φιλανθρωπικούς οργανισμούς.

«Τα boho κοσμήματα είναι κάτι παραπάνω από κοσμήματα, είναι δήλωση και στάση ζωής. Είναι η ανάγκη του να αισθάνεσαι ελεύθερος και να το εκφράζεις μέσα από αυτό που φοράς. Εμείς ακολουθούμε κάποιες αξίες, όπως αυτές της προσωπικής ελευθερίας και ενός πιο εναλλακτικού τρόπου ζωής, του σεβασμού στο περιβάλλον, σε κοινωνικά ζητήματα και σε ομάδες που θεωρούνται κοινωνικά αποκλεισμένες. Βλέπουμε ότι οι πελάτες μας δείχνουν ενθουσιασμό προς τη φιλοσοφία που προβάλλουμε και θέλουμε η Ethnasia να εμπνέει για ένα γενικότερο τρόπο ζωής στον οποίο δεν καταναλώνουμε μόνο, αλλά μέσα από τις επιλογές μας εκφραζόμαστε, στηρίζουμε και προσφέρουμε!»To να δημιουργήσει ένας νέος μια επιχείρηση από το μηδέν, στην ελληνική πραγματικότητα όπως είναι διαμορφωμένη σήμερα δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα, η αρχή βέβαια είναι το ήμισυ του παντός. Στην περίπτωση των παιδιών, είχαν να αντιμετωπίσουν κι ένα επιπλέον ρίσκο καθώς άφησαν στην άκρη σπουδές που θα μπορούσαν να τους προσφέρουν μελλοντική οικονομική σταθερότητα. Παρόλα αυτά, με επιμονή και επιμονή πέτυχαν τους στόχους ενώ παράλληλα δεν ξεχνούν το πως ξεκίνησαν, σαν υπαίθριοι πωλητές, κάτι που ενιότε συνεχίζουν μέχρι και σήμερα, όπως μας λένε.

ΠΗΓΗ: look.athensvoice.gr

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email